400 vil ha Reitans millioner

Nå skal Colonialmajor Odd Reitan og hans jury starte utvelgelsen av hvem som skal få prisen «Årets Ladejarl» og 2 millioner kroner.

ÅRETS LADEJARL: Odd Reitan skal 11. september dele ut prisen «Årets Ladejarl» på Lade Gaard. Vinneren får i tillegg til to millioner kroner en statue som minner veldig mye om en kar som heter Odd Reitan.
Publisert: Publisert:

11. september i år deler Odd Reitan for første gang ut prisen «Årets Ladejarl». Prisen gis til en person som har utmerket seg og bidratt til samfunnsbygging.

Skal vi tro responsen er det flere hundre som ønsker seg tittelen - og Reitans millioner.

- Vi håpet det skulle komme mange nomineringer, men at det skulle bli en så overveldende respons hadde vi ikke drømt om. Vi synes det er flott at det er et ekte engasjement, sier Solfrid Flateby, kommunikasjonsdirektør i Reitangruppen til E24.

Prisen skal deles ut 11. september hvert år på Lade Gaard i Trondheim.

LES OGSÅ: Reitan jakter på en norsk propell

400 nomineringer

Reitangruppen har fått inn nærmere 400 nomineringer, og ifølge Flateby har det ikke vært noen useriøse henvendelser:

- Utrolig nok har det ikke vært noen useriøse nomineringer. Folk har gjort seg flid med nomineringene, de har lagt ved linker og avisklipp. Noen har lagt mer vekt på dokumenterte resultater, mens andre har lagt mer vekt på følelsestung nominering, sier Flateby.

- Og så er det noen som har nominert seg selv. Det som er morsomt er at vi flirte litt når vi fant ut at noen hadde gjort det, men det er faktisk noen gode nomineringer av disse også. De har for eksempel en veldig god plan på hva de har tenkt til å bruke millionene på - og to millioner kroner er en veldig stor sum, sier hun.

Hva pengene skal brukes til er opp til vinneren å bestemme, men Reitangruppen er sikker på at pengene vil bli riktig brukt:

- Det er en verdipris, så vi har ingen føringer på hva pengene skal brukes til. Vi tror at hvis pengene gis til riktig person, så kommer pengene til å bli brukt godt uansett, sier Flateby til E24.

Mette Marit og Stoltenberg

Blant nomineringene er både kjente og ukjente personer. Alt fra Kronprinsesse Mette Marit, flere statsråder og høyprofilerte bedriftseiere, til helt ukjente mennesker som har bidratt til samfunnsbygging gjennom verdibasert arbeid.

- Det er flere statsråder blant annet. Jonas Gahr Støre og Jens Stoltenberg, for å nevne noen. Det er mange kjente navn, og alt fra musikk og kultur, til samfunn og politikk, forteller Flateby.

- Nomineringen kommer fra litt forskjellig. Men det virker som det er «mannen i gata» som har nominert de kjente personene. Det er mange som er nominert flere ganger, men det betyr ikke nødvendigvis at man er en bedre kandidat, sier kommunikasjonsdirektøren.

Reitan skal sammen med artist Andres Rafael Diaz, høyskolelektor Cecilie Staude, styreleder i Plan Norge Kristin Clemet, toppidrettssjef i Olympiatoppen Marit Breivik og rådgiver innen media og kultur Gunnar Flikke avgjøre hvem som vinner prisen.

LES OGSÅ:

Publisert: