Rune Gerhardsen går til Burson-Marsteller

Går fra politikken til kommunikasjonsbransjen.

KOMMUNIKASJONSRÅDGIVER: Ap-veteranen Rune Gerhardsen blir kommunikasjonsrådgiver i Burson-Marsteller.
  • E24
Publisert:

- Rune Gerhardsen har ikke bare en unik erfaring fra norsk politikk gjennom veldig mange år, han er en del av norsk politisk historie, sier administrerende direktør i Burson-Marsteller Sigurd Grytten i en melding.

Ap-veteran Gerhardsen skal neste år leie ut sine tjenester til Burson-Marsteller via sitt nyopprettede selskap, som i tillegg skal drive med foredrag, kurs og seminarer.

- Det sikrer tilknytning til et godt og sterkt faglig miljø. Jeg var litt engstelig for å bli sittende alene og tygge på blyanten og bare reprodusere det jeg kunne fra før. Nå får jeg et faglig og sosialt tilknytningspunkt som kan gi betydelige impulser, sier han.

- Nyter livet

Gerhardsen har de siste årene sittet i bystyret i Oslo for Arbeiderpartiet og skulle egentlig bli pensjonist etter høstens valg.

At han valgte å vente med det var ifølge VG for å benytte seg av en gunstig etterlønnsordning for Oslo-politikere, som betyr at de får lønn i inntil tre måneder mens de leter etter ny jobb.

- Jeg har gjort mye i mitt liv, så jeg synes det er greit. Jeg nyter livet nå i store åndedrag, sa Gerhardsen til VG Nett da han ble konfrontert med misbruket av ordningen.

Også tidligere bystyrekollega Sylvi Listhaug fra Frp kom i søkelyset for sin bruk av ordningen.

For to uker siden ble det kjent at hun starter som seniorrådgiver hos First House, og med det blir Gerhardsens konkurrent.

Erfaren

Det er ikke første gang Gerhardsen tester seg som kommunkasjonsrådgiver.

Innimellom tunge, politiske verv som blant annet byrådsleder i Oslo har Gerhardsen rukket åtte år som seniorrådgiver i Geelmuyden Kiese.

Han er sønn av tidligere statsminister Einar Gerhardsen.

Les også

Tidligere Orkla-direktør til Burson-Marsteller

Lønnsomt PR-bråk

Opera-topp til Burson-Marsteller

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Arbeidsliv

Flere artikler

  1. Gerhardsen blir sak for Karanteneutvalget

  2. Sigurd Grytten gir segi Burson-Marsteller

  3. Siri Gjørtz til Burson-Marsteller

  4. Betalt innhold

    First House til Stavanger

  5. Går fra Burson-Marsteller til First House