FERSK UNDERSØKELSE: Spår oppbemanning i alle bransjer

Bemanningsoptimisme i alle bransjer, viser Manpowers arbeidsmarkedsbarometer.

GODE TALL Konsernsjef Maalfrid Brath i Manpower rapporterer om optimisme i alle bransjer.

Kjell Solvang
  • Renate Sæle
Publisert:

Manpowers arbeidsmarkedsbarometer for 3. kvartal viser at sysselsettingen vil vokse mest innenfor varehandel, finans og konsulentbransjen.

Knapt noen arbeidsgiver skal nedbemanne i sommerhalvåret, mens hver åttende arbeidsgiver oppgir at de skal øke bemanningen.

LES OGSÅ: Én av ti arbeidsgivere tror på nyansettelser

Optimisme i alle bransjer

- Det har vært en positiv bemanningsutvikling så langt i år. Alle bransjer og regioner melder om positive bemanningsforventninger bortsett fra Sør-Vest regionen. I løpet av to år er dette første gangen der alle bransjene har positive forventninger til økt bemanning. Det går sakte, men sikkert mot lysere tider selv om det fremdeles er store variasjoner både bransjevis og regionalt, sier konsernsjef Maalfrid Brath i Manpower i en pressemelding.

Bemanningssselskapet har spurt et representativt utvalg på 750 norske arbeidsgivere i privat og offentlig sektor.

13 prosent planlegger oppbemanning, bare 2 prosent skal nedbemanne, mens 83 prosent vil holde bemanningen uendret. Det er en økning i andelen som varsler oppbemanning sammenlignet med andre kvartal.

Finansbransjen trenger folk

Ikke siden 2008 har varehandel, hotell- og restaurantbransjen vært så positive til å øke bemanningen. Dermed åpner dette for store muligheter for folk som ønsker seg til disse bransjene.

Også innen finans er etterspørselen økende.

- Våre erfaringer er at finans og konsulentbransjen utelukkende har vært positiv gjennom hele 2009, en holdning som også er videreført inn i 2010. Vi har stort behov for medarbeidere til bank og finansbedrifter, hovedsakelig medarbeidere med erfaring og faglig kompetanse, sier konsernsjef Brath.

LES OGSÅ: Rekrutteringsbransjen i hardt vær

Også Proffice opplever optimisme. I en undersøkelse fra april, svarer halvparten av norske ledere at de planlegger nyansettelser. 2 av 10 arbeidstakere mener at det må rekrutteres flere medarbeidere fordi arbeidsbelastningen er for høy på de som jobber i bedriften.

- Kun 5 prosent av lederne og 6 prosent av medarbeiderne mener at bedriften de jobber i må nedbemanne, opplyser Stein Andrè Haugerud, viseadministrerende direktør i Proffice til E24.

Optimistiske trøndere

Arbeidsgivere i Midt-Norge er den mest optimistiske regionen med en av fem som skal oppbemanne og kun to prosent som skal nedbemanne. Dette er en økning fra forrige kvartal, men allikevel en nedgang fra fjoråret.

- Mange bedrifter i Midt-Norge har fått troen tilbake på markedet. Derfor opplever vi at mange trønderske arbeidsgivere nå øker bemanningen med både fast og midlertidig arbeidskraft igjen, sier Brath.

Flere nyheter fra E24 Jobb

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Skal ansette flere i slutten av 2012

  2. Ansettelsestempoet bremser opp: – Litt overraskende

  3. Norske bedrifter mer optimistiske enn på seks år

  4. Annonsørinnhold

  5. Betalt innhold

    Forventer den største oppbemanningen på over seks år

  6. Økt frykt for jobb-kutt