Øker bemanningen tross urolige tider

18 prosent av norske arbeidsgiverer forventer å øke bemanningen neste kvartal.

MEST NED: Bygg-og anleggsbransjen er den sektoren det forventes størst tilbakegang, men likevel er det flere som vil øke bemanningen enn nedbemanne.
Publisert: Publisert:

Det viser en fersk undersøkelse gjennomført av rekutteringsselskapet Manpower.

Justert for sesongvariasjoner viser undersøkelsen at 13 prosent av norske arbeidsgivere forventer å øke bemanningen i årets siste kvartal.

Det tilsvarer en økning på 5 prosent fra hva som var ventet før tredje kvartal i år.

Undersøkelsen viser at optimismen er størst innenfor bank og finans. Her forventer 30 prosent av arbeidsgiverne å øke bemanningen.

– Vi må nok forvente en noe svakere optimismen også i denne bransjen, i lys av de økonomiske urolighetene, men det er vanskelig å si hvor store utslagene vil bli, sier Maalfrid Brath, sier konsernsjef i ManpowerGroup Norge i en pressemelding.

Les også:Nordea varsler masseoppsigelser

Litt usikker

Brath peker på at undersøkelsen er gjennomført i samme tidsrom som da uroen på Oslo børs startet.

AVVENTENDE: Konsernsjef Målfrid Brath i Manpower sier det er for tidlige å si hva konsekvensene av den økonomiske uroen blir.

– Den stigende optimismen hos norske arbeidsgiver vil bli utfordret av turbulensen som igjen har truffet den globale og norske økonomien. Vi opplever fortsatt stor aktivitet og god etterspørsel fra våre kunder, og det blir veldig spennende å følge med framover, sier hun.

Arbeidsmarkedsbarometeret har ifølge Brath tidligere samsvart bra med konjunkturene.

- Denne gangen er vi litt usikre på grunn av den urolige økonomiske situasjonen. Det er for tidlig å si hva konsekvensene framover blir, sier Brath.

Undersøkelsen viser at det er forventet oppbemanning over hele landet.

Sammenlignet med tredje kvartal er forventingen til oppbemanning størst i Nord-Norge og på Østlandet, inkludert Stor-Oslo

Mest tilbakeholdne

Størst er det ventet at tilbakegangen blir i bygg-og anleggsbransjen, men også her det er flere som vil øke bemanningen enn å nedbemanne.

I tredje kvartal oppga 16 prosent av arbeidsgiverne at de ville oppbemanne. For fjerde kvartal sier 10 prosent det samme.

Forrige kvartal var bemanningsforventingene i denne bransjen på sitt høyeste punkt siden 2007.

Les også: Slik vurderer ekspertene høstens skrekkscenarier

Publisert: