Universum-listene: IT-studentene drømmer om DNB

DNB gjør et solid hopp blant IT-studentens drømmearbeidsgiver. Det passer selskapets strategi svært godt, ifølge konsernsjef Rune Bjerke.

DIGITAL: – Å drive bank handler i dag like mye å ta i bruk ny teknologi som det å vurdere kredittrisiko eller å utbetale lån, sier konsernsjef i DNB Rune Bjerke til E24.
 • Martin Hagh Høgseth
Publisert: Publisert:

Norges største bank suser oppover listen over de mest attraktive arbeidsgiverne for IT-studenter. Konsernsjef i DNB, Rune Bjerke, mener det er en fjær i hatten for selskapet som den siste tiden har kommunisert at de ønsker være et teknologiselskap fremfor bare en bank.

– Det utdannes for få IT-folk i Norge i dag. Alle sloss om de beste IT-hodene. Derfor er det viktig å være attraktiv, og det mener jeg vi er fordi vi har spennende prosjekter og arbeidsoppgaver, sier Bjerke.

E24 presenterer torsdag i samarbeid med Universum oversikten over hvilke arbeidsplasser studenter finner mest attraktive.

Her kan du se topp 30 blant IT-studentene

Studenter viktig

Tradisjonelle digitale selskaper som Microsoft og Google har dominert toppen av listen de siste årene, men i 2017 er det en bank som gjør det største hoppet.

Bjerke forteller dagens IT-studenter er viktige for selskapet, og mener undersøkelsen viser selskapet er på riktig vei.

HAR DU LEST DENNE? Før jul kom nyheten om at DNB skal ansette 100 ny IT-folk.

– Å drive bank handler i dag like mye å ta i bruk ny teknologi som det å vurdere kredittrisiko eller å utbetale lån. Derfor trenger vi flere med digital kompetanse. Dagens IT-studenter har vokst opp i en digital verden og har derfor et unikt utgangspunkt for å se nye anvendelsesområder for ny teknologi.

De siste månedene har selskapet slitt med en rekke tekniske utfordringer med sine systemer, som har ført til mye nedetid. Det toppet seg da finanstilsynet og IKT-Norge i mars kritiserte DNB, etter nettbank hadde vært nede i over 9 timer.

IT-VINNER: DNB tar tredjeplassen i Universums undersøkelse over IT-studentenes mest attraktive arbeidsplasser.

– Nettbanker er å regne som samfunnskritisk infrastruktur. Det som nå skjer er ikke holdbart, da det kan skade forbrukerne, sa IKT-Norges administrerende direktør Heidi Austlid til E24 den gang.

Dette er studentenes drømmearbeidsgivere – se alle listene her!

Teknologiselskap

DNB har gjentatte ganger den siste tiden forklart de vil bli sett på som et teknologiselskap. Konsernsjef Bjerke sier til E24 at dette handler om at teknologi gir bankene muligheter, og har blitt en viktig konkurransefaktor.

Les også

Norske banker stålsetter seg for gigantenes inntog: – Det er slutt på at bank konkurrerer mot bank

– Bankene blir utfordret av nye aktører og må jobbe på høygir for å effektivisere interne arbeidsoppgaver og prosesser, samtidig som vi forenkler kundenes hverdag. Det krever at vi også må tenke som et teknologiselskap i hvordan vi organiserer oss og jobber med utvikling, forteller Bjerke.

Les også

DNBs svar på om de frykter kundeflukt: «Egentlig ikke»

Les også

IKT-Norge hardt ut mot DNBs nettbanktrøbbel

Les også

Flere butikker kan åpne for mobilbetaling

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Universum-listene
 2. DNB

Flere artikler

 1. Dette er studentenes drømmearbeidsgivere

 2. Betalt innhold

  Sjekk din bransje: Ingrid (23) jobber på landets mest attraktive arbeidsplass

 3. – Papirene er inngangsbilletten

 4. Dette er de mest attraktive arbeidsgiverne

 5. Betalt innhold

  Her er Norges mest populære arbeidsplasser