Robert Eriksson blir sjømatsjef

Tidligere arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) overtar som ny administrerende direktør i Norske Sjømatbedrifters Landsforening (NSL).

SVIPPET INNOM PR: Robert Eriksson måtte overlate jobben som arbeidsminister til Anniken Hauglie i desember 2015. Etter det var han konsulent i PR-byrået MSL Group før han nå skal inn i sjømatnæringen. Arkivbilde.

Foto: Cornelius Poppe NTB scanpix
 • NTB
 • Marius Lorentzen
Publisert: Publisert:

Eriksson kommer fra en stilling i konsulentselskapet MSLGROUP Norway og overtar som toppsjef i NSL 12. juni.

Norske Sjømatbedrifters Landsforening er en landsdekkende bransjeforening for fiskeri- og havbruksnæringen med medlemsbedrifter som er eksportører, grossister, foredlingsbedrifter, fiskemottak, slakterier, detaljister og oppdrettere.

– Gjennom valget av Robert Eriksson vil NSL ha en administrerende direktør med tydelig og synlig stemme med påvirkningskraft til å fremme gode og fremtidsrettede rammebetingelser for norske sjømatbedrifter i tiden som kommer. Styret har særlig lagt vekt på Robert sin genuine interesse for næringsutvikling, verdiskapning, politikk og innovasjon, sier styreleder i Norske Sjømatbedrifters Landsforening, Lars Heine Kåsa i en uttalelse.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på jobben, og ser frem til spennende og utfordrende oppgaver, og ikke minst til å bli kjent med de ansatte, styret og medlemmene. Sammen skal vi sørge for å være en synlig og tydelig organisasjon, men også en nær og tilgjengelig organisasjon for medlemmene, sier Eriksson selv.

Robert Eriksson måtte ut av regjeringen i desember 2015, da Anniken Hauglie fra Høyre overtok som arbeids- og sosialminister. Eriksson sitter fortsatt i sentralstyret i Fremskrittspartiet.

Les også

Solberg stokker om regjeringen

Les også

Eriksson vil ikke betale hjemtur for tiggere

Les også

Eriksson møtt med krav om nye permitteringsregler

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Robert Eriksson
 2. Oppdrettsnæring
 3. Fiskeri

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Ber regjeringen ta grep for å hindre sjømatstopp

 2. Melder seg ut av Sjømat Norge i protest

 3. Sjømat-topp vil ha EU-kamp om fisketoll

 4. Annonsørinnhold

 5. Kalt inn på teppet av ministeren: Vil innføre tiltak mot lakserømming

 6. Ber Stortinget vente med ny oppdrettsavgift: – Henger ikke på greip