Widerøes piloter støtter Parat-streik

Pilotforeningen i regionsselskapet Widerøe håper politikerne vil snu i saken om midlertidig ansettelser.

STREIKER: Widerøes pilotforening sier at de vil streike i en time tirsdag i protest mot arbeidsminister Robert Erikssons forslag om midlertidige ansettelser.
Publisert: Publisert:

Fredag varslet fagforeningen Parat at de tirsdag vil gjennomføre en times politisk streik som svar på arbeidsminister Robert Erikssons forslag om midlertidige ansettelser. Nå leder Tom Liverud i pilotforeningen i Widerøe at de stiller seg bak den politiske streiken.

– Selv om Widerøes Flygerforening formelt ikke er med i tirsdagens markering støtter pilotene våre kolleger i kabin som er organisert i Parat. Lovforslaget har dramatiske følger for norsk arbeidsliv og som ansvarlige arbeidstakere kan vi ikke akseptere et forslag som vil få konsekvenser for unge arbeidstakere i etableringsfasen, for kvinner i arbeidslivet og økt sikkerhetsrisiko på norske arbeidsplasser, sier pilotlederen i en pressemelding mandag.

Liverud forstår heller ikke arbeidsministeren når han mener tirsdagens aksjon rammer «vanlige folk».

– Vi har en arbeidsminister som taler arbeidsgivers sak. I denne saken er det NHO og arbeidsgiversiden som ønsker mer midlertidighet – ikke vanlige folk. Vanlige folk er ansatte på norske arbeidsplasser som risikerer å bli midlertidig ansatt og som følge av det ikke tør å si i fra om kritikkverdige forhold, ikke tør å være hjemme når de er syke og som ikke får forlenget arbeidsforholdet dersom de blir gravide, sier han.

Les også:

NHO tror flystreiken kan forhindresEriksson vil ha ny vurdering av sykmeldteParat stanser flytrafikken i protest mot Erikssons forslagEriksson klar med omstridte lovendringer

Publisert:

Her kan du lese mer om