Ledertalentene 2019: Gründere skal gjøre «likes» om til penger
Robin Amir Rondestvedt Moudnib og kameraten Sondre Flovik ønsker å gjøre verden til et bedre sted gjennom et nytt sosialt medium.
– Foreløpig har vi rundt 200 testbrukere, men i august lanserer vi appen for alle, forklarer Robin Amir Rondestvedt Moudnib, som sammen med kameraten Sondre Flovik har utviklet Deegram, et nytt sosialt medium som lar deg tjene penger på innholdet du publiserer.
Konseptet går kort fortalt ut på at «likes» på innholdet man publiserer, blir belønnet med penger. Pengene man tjener, kan man ta ut selv eller donere til veldedighet.
Vet du av et ledertalent under 35 år?
Skape verdi for samfunnet
Ideen oppsto sommeren 2017 da Moudnib hadde sommerjobb i Skatteetaten.
Moudnib, som har master i IT og informasjonssystemer, fikk gjennom jobben god innsikt i blokkjedeteknologi og bloggplattformen Steemit, og så muligheten til å anvende teknologien på nye områder.
Sammen med kompisen Sondre Flovik ville han gjøre det mulig for privatpersoner å tjene penger på å dele bilder og videoer på en sosial medieplattform.
Problemet var imidlertid at markedsundersøkelser viste at 40 prosent ikke er interessert i å dele innhold og tjene penger på det, blant annet fordi de ikke er interessert i å tjene småpenger.
– Derfor bestemte vi oss for å satse på bærekraft. Dersom brukerne ikke ønsker å ta ut pengene selv, kan de velge å donere dem til sosiale prosjekter i Bangladesh, forteller han.
Foreløpig har virksomheten to prosjekter i nevnte land. Det ene prosjektet støtter utdanning, og det andre støtter likestillingsarbeid. På sikt ønsker gründerne å gi brukerne mulighet til å støtte flere prosjekter.
– Vi ønsker å være et sosialt medium som skaper verdi for samfunnet, ikke bare for aksjonærene, sier Moudnib.
Les også: Slik gikk det i fjor - Pablo (33) helt til topps i Ledertalentene 2018
Skepsis til kryptovaluta
15 prosent av inntektene går til eierne, og resten tilfaller brukerne. Det varierer hvor mange penger man kan tjene på et innlegg, blant annet avhenger det av hvor mye oppmerksomhet innlegget får og hvor aktiv man er som bruker.
Moudnib forteller at han tjener alt mellom 30 cent og 10 dollar på innleggene han publiserer. Pengene blir imidlertid ikke utbetalt i cent og dollar, men i kryptovaluta.
At mange syns kryptovaluta høres skummelt ut, har gründeren forståelse for.
– Mange assosierer det med noe fremmed og skummelt. Grunnen til at vi benytter kryptovaluta er at kostnadene vedrørende mikrotransaksjoner ellers er for høye, og da kan det rett og slett ikke lønne seg, sier Moudnib.
– Sky is the limit
Appen appellerer først og fremst til ungdom og unge voksne mellom 16 og 30 år, og gründerne har satt seg mål om 3.000 brukere innen jul og 15.000 innen neste sommer. Men Moudnib legger til at det overordnede målet er å passere én million brukere.
– Sky is the limit, sier han.
Men veien mot målet er kronglete.
Moudnib forteller at virksomheten har en pågående sak i Patentstyret, der Instagram LLC og Facebook Inc., ved Advokatfirmaet Zacco AS i Oslo, mener navnet er for likt Instagram.
– Saken blir avgjort senest i august, men jeg ser ikke for meg de eksisterende sosiale mediene som konkurrenter. Deegram skal være en app til tillegg til de andre, sier Moudnib.
Gründerne har brukt mangfoldige arbeidstimer på å utvikle den nye plattformen, og for å finansiere utviklingen har de leid seg selv ut som konsulenter til forskjellige virksomheter. Samtidig fullførte de nettopp en master i informasjonssystemer på UiA.
– Det har vært 150–200 prosent jobb, men vi valgte å ikke utsette masteroppgaven. Nå er vi ferdige med studiene, og vi har takket nei til andre jobbtilbud for å satse fullt og helt på utviklingen av Deegram, avslutter han.
Er du opptatt av ledelse, karriere og talent? Meld deg inn i Facebook-gruppa E24 Ledertalentene!
Pablo Barrera (33) helt til topps i Ledertalentene 2018