Dette er Nord-Norges fremste ledertalenter

Én har blitt hyllet av Ikea-grunlegger Kamprad. Her er oversikten over de seks største talentene i Nord-Norge.

Ledertalentene 2013 Nord: Asta Lassesen, Svein-Tore With, Yngve Bergheim, Gard Lehne Michalsen, Ronny Repvik, Andreas Giæver Nilsen

Privat
  • John Thomas Aarø
Publisert:

Ledertalentene er E24s årlige kåring av landets fremste ledere som er 35 år eller yngre.

På jakt etter unge talenter med resultat-, personal-, og/eller beslutningsansvar, har vi i samarbeid med Mercuri Urval og en ekstern jury. Kåringen er tipsbasert.

Dette er Nord-Norges fremste ledertalenter i 2013:

Asta Lassesen (32)- Årets ledertalent i Nord-Norge

Asta er finansdirektør i Hurtigruten, og er Årets ledertalent fra Nord-Norge.

Asta har et stort hjerte for det maritime og en forkjærlighet for tall, og har på knappe fem år gått fra å være innleid regnskapsfører til å bli finansdirektør i et av Norges mest gjenkjennelige og folkekjære selskaper: Hurtigruten.

De som kjenner Asta sier hun er en smidig, ydmyk og meget faglig dyktig finansdirektør, men hun fremheves også for sin medmenneskelige klokskap og modenhet.

Asta kommer opprinnelig fra Øksnes i Vesterålen, og familien hennes har en lang historie i fiskerinæringen.

VINNER I NORD: Finansdirektør Asta Lassesen (32) i Hurtigruten.

Picasa

Hun er utdannet siviløkonom med spesialisering innen finansiering og investering fra Handelshøgskolen i Bodø.

Asta begynte karrieren som revisjonsmedarbeider i Ernst & Young, men har vært i Hurtigruten siden 2007 da hun var utleid som konsernregnskapssjef.

Dette sier juryen om Asta:

«Asta er en smidig, ydmyk, og meget faglig dyktig finansdirektør, men fremheves også for sin medmenneskelige klokskap og modenhet.»

«I tillegg har hun en fin balanse mellom å ha et godt overblikk og detaljfokus. Hun beskrives som «en ener som setter åpenhet og respekt høyt».

LES MER: Per Valebrokk: Å rangere talent er en dristig øvelse

Her følger de fem andre talentene fra Nord-Norge (i tilfeldig rekkefølge):

Yngve Bergheim (34) - gründer

Yngve Bergheim

Privat

Yngve er medgründer i webbyrået Ramsalt Lab. Firmaet er tuftet på fri programvare og deling av kunnskap.

På tre år er Ramsalt Lab blitt det ledende firmaet på publiseringsplattformen Drupal i Norge, med kunder fra Santiago i Chile i sør til Kirkenes i nord. På kundeporteføljen finnes blant annet åtte universiteter og en rekke nettaviser. Det tromsøbaserte firmaet er godt i gang å utvide med kontorer i Murmansk, Oslo og Berlin.

Yngve ble nylig hyllet av IKEA-grunnlegger Ingvar Kamprad med prisen «Entrepreneur of the Year in Barents». Juryens begrunnelse var som følger:

«Yngve has set a good example in terms of values; been an ambassador for the region; displayed creativity beyond the ordinary; and actively worked to increase cross-border cooperation within the region».

Svein-Tore With

Privat

Yngve vant også prisen Young Entrepreneur of the Year i 2013.

Ansatte i Ramsalt holder jevnlig foredrag og Yngve er blant annet gjesteforeleser ved Handelshøgskolen i Tromsø.

Svein-Tore With (30) - gründer

Svein-Tore har jobbet med ledelse og prosjektstyring siden 2003, da han startet som daglig leder i Amendor.

I 2010 startet Svein-Tore opp Amendors avdeling i Tromsø.

Gard Michalsen

Privat

Amendor bygger i år opp to nye selskaper. Det første, mYouTime, har sin første lansering i disse dager med kurs for første kunde tirsdag. Her leverer mYouTime komplett løsning for nanolæring og er i dialog med flere av de største selskapene i Norge. Målet er å bli ledende i verden på nanolæring.

Amendor har også lansert teknologien H5P og etablert selskapet Libract, hvor det er skutt inn betydelig ekstern kapital. Målet til selskapet er å erstatte Flash.

Svein-Tore jobber ved siden av sine administrative oppgaver med rådgivning, prosjektledelse, utviklingsledelse og systemutvikling.

Gard Lehne Michalsen (28) - journalist uten artium

Gard er redaktør og daglig leder i avisen Finnmarken. Han har vært journalist siden han som 10-åring fikk sommerjobb og første faste spalte i Andøyposten.

Andreas Nilsen

Privat

Han har holdt seg i bransjen siden den gang, og var blant annet en av to gründere bak SortlandsAvisa i 2008, som han senere ble redaktør for.

Ledertalentet skiller seg også ut i kåringen ved at han sluttet på videregående, og dermed ikke har høyere utdannelse. Senere var han imidlertid student ved forfatterstudiet ved Høgskolen i Telemark.

Andreas Giæver Nilsen (29) - gründer

Andreas er gründeren bak klesmerket Moose on the Loose som ble lansert 10.10.2010 – på dagen 10 år etter at han hadde tegnet sin første skisse.

Moose on the Loose er i dag en bedrift med åtte ansatte. De har sin egne butikk, nettbutikk, samt utsalg i flere andre butikker i landet. De jobber nå med å etablere varemerket i utlandet.

Ronny Repvik

Privat

Andreas har fått en rekke utmerkelser for klesmerket.

Nilsen er ofte brukt som foredragsholder og holder jevnlig foredrag og forelesninger ved en rekke arrangementer rundt om i landet.

Han er også aktiv for Ungt Entreprenørskap både som mentor, foredragsholder og jurymedlem.

Andreas har i tillegg til Moose on the Loose også vært med på etableringen av blant andre bedriftene Shin Sushi og Globesar.

Ronny Repvik (31)- Rema 1000-direktør

Ronny er regionsdirektør i Rema 1000 og driver et nyopprettet regionskontor i Tromsø. Kontoret fungerer som støtteapparat for 36 franchisedrevne Rema 1000-butikker i Troms og Finnmark.

Regionen har en samlet omsetning på 2,4 milliarder kroner.

Han har tidligere erfaring fra dagligvarebransjen som selger, og har drevet Manpowers virksomhet i Nord-Norge.

LES MER:

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Ledertalentene

Flere artikler

  1. - Mange er ikke nok tilstede i stillingen de har her og nå

  2. Siste sjanse til å tipse om et ledertalent du kjenner

  3. - Utfordrende å endre stereotypiene

  4. Skynd deg å tipse! Bare én dag igjen!

  5. Siste sjanse til å levere ledertalentene-tips