USAs største arbeidsgiver øker minstelønnen til 76 kroner

Butikkjeden Wal-Mart, som er USAs største private arbeidsgiver, øker lønnen for 500.000 arbeidstakere i USA.

76 KRONER: Walmart kunngjorde torsdag at selskapets ansatte nå får høyere minstelønn på 76 kroner timen.

FREDERIC J. BROWN
  • NTB
Publisert: Publisert:

40 prosent av selskapets ansatte skal få økt lønn, og innen 1. februar neste år skal samtlige av kjedens ansatte i USA ha en timelønn på over 10 dollar. Det tilsvarer omtrent 76 norske kroner etter dagens kurs. Innen 1. april i år vil alle ansatte tjene minst 9 dollar i timen.

Butikkjeden – som selger alt fra dagligvarer til ammunisjon, sportsutstyr og elektronikk – har 2,2 millioner ansatte i 27 land og 1,3 millioner i USA. Det gjør selskapet til verden og USAs største private arbeidsgiver.

Wal-Mart har fått sterk kritikk for de ansattes lave lønn, og fagforeninger har krevd at Wal-Mart hever lønnen til minst 15 dollar i timen.

Med den nye økningen vil selskapets ansatte ha en lønn som ligger minst 2,75 dollar høyere enn den føderale minstelønnen, som er på 7,25 dollar timen (55 norske kroner). Mange byer og delstater har minstelønnssatser som er høyere enn den føderale.

Selskapets nye ansettelsespolitikk vil også innebære at ansatte gratis kan fullføre videregående skole og få støtte til å ta høyere utdannelse. (©NTB) (©NTB)

Publisert:

Flere artikler

  1. Wal-Mart-ansatte raser etter lønnsøkning

  2. Her tjener sjefen inn de ansattes årslønn på to timer

  3. Dette er verdens største arbeidsgivere

  4. Domino's: - Vi må betale mer i lønn for å ansette flinke folk

  5. Betalt innhold

    Fem lærdommer fra Trumps fastfood-middag