Oljeserviceselskap kutter nye 250 stillinger

Beerenberg varsler ny nedbemanning.

KUTTER: Beerenberg reduserer arbeidsstokken ytterligere.
Publisert: Publisert:

Ytterligere 250 ansatte må gå fra jobbene sine i oljeserviceselskapet Beerenberg. Det medler Sysla.

Disse kommer i tillegg til en tilsvarende nedbemanning som ble varslet i september.

Dermed må Beerenberg kutte totalt 500 stillinger, ifølge nettstedet, som legger til at ytterligere kutt vil vurderes i første halvår neste år.

Nedbemanningen i september kom som følge av at Beerenberg ikke fikk fornyet en kontrakt på Ekofisk-feltet verdt 400 millioner per år.

Beerenberg kuttet også bemanningen i fjor, da de gikk fra 1.650 til 1.400 ansatte.

Den nye nedbemanningen skyldes at selskapet vil ende med en overkapasitet når de ferdigstiller et større prosjekt våren 2017.

– Markedet er fremdeles svært utfordrende, og det er ingen indikasjoner på at nedgangen vil avta i de kommende perioder. Således vil dette være en langvarig situasjon for selskapet og derfor er ikke permitteringer et egnet virkemiddel, sier kommunikasjonssjef Ole Klemsdal, til Sysla.

Stor usikkerhet

Problemene i oljeservice skyldes reduserte investeringer fra deres oppdragsgivere – oljeselskapene – som igjen etterfulgte oljeprisfallet fra sensommeren 2014. Dette har gitt en bølge av nedbemanning i sektoren.

«Inntjeningen er i dag under kraftig press for operatørselskapene, som for få år tilbake leverte rekordresultater. Utviklingen har ledet til kraftige kutt i investeringer, både innen leting og produksjon», skriver Beerenberg i sitt siste markedsbrev.

De opplyser videre at de forventer at en oljepris på 60 dollar per fat er nødvendig for å oppleve en robust utvikling i sektoren. Denne ligger i dag på 51-52 dollar.

«Med tanke på at alle store operatører leverer blodrøde kontantstrømmer på dagens prisnivå, følger det fortsatt stor usikkerhet med hensyn til fremtidige aktivitetsnivåer», skriver selskapet.

Les også

Dette må til før rederiene rister av seg stormen

Les også

Norske Shell kutter 255 stillinger

Les også

180 mister jobben i Dolphin Drilling

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om