Folket delt i synet på Erikssons arbeidsmiljølov

Onsdag demonstrerte flere hundre mot arbeidsminister Robert Erikssons lovforsalg. Men ikke alle er uenige med ministeren.

IKKE ALENE: Arbeidsminister Robert Eriksson er ikke alene om å ønske nye arbeidsmiljølov, til tross for at forslagetr har møtt stor motstand.

Terje Pedersen
  • NTB
Publisert:

Arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) får både støtte og motstand blant folk flest. Det viser en spørreundersøkelse som Sentio Research har gjort på oppdrag fra Næringslivets Hovedorganisasjon.

Et utvalg på 1.000 mennesker har blitt spurt om fleksibilitet og midlertidige ansettelser. 67 prosent er helt eller delvis enig i at fleksibel arbeidstid er et gode for arbeidstakerne, skriver Aftenposten.

40 prosent svarer at de er helt eller delvis enige i regjeringens hovedargument om at flere midlertidige ansettelser gjør det lettere å få flere inn i arbeidslivet.

En tredel er helt enige i at økt adgang til midlertidig ansatte vil gå på bekostning av flere faste ansettelser. 10 prosent sier de er trygge på at dette ikke kommer til å skje.

NHOs administrerende direktør Kristin Skogen Lund mener undersøkelsen viser at folk har et balansert syn på Erikssons forslag til ny arbeidsmiljølov.

– Et stort flertall mener at en fleksibel arbeidstid vil være et gode for arbeidstakeren. Dette tiltaket er også viktig for arbeidsgiverne og det er veldig gledelig at befolkningen stiller seg så positivt til dette, sier hun.

Les også

Jensen inviterer ni økonomer til møte om oljenedturen

Les også

– Bedre å eie 10 prosent i 10 flytog, enn 100 prosent i ett

Les også

LO-lederen mener Eriksson skyver svake foran seg

Publisert:

Flere artikler

  1. Regjeringen opphever fagforeningenes rett til å gå kollektivt søksmål

  2. LO-lederen mener Eriksson skyver svake foran seg

  3. Folket sier nei til ny arbeidsmiljølov

  4. Næringslivsjubel for mer fleksibel arbeidsmiljølov

  5. LO, Unio og YS varsler politisk streik mot regjeringen