Usikre på sosiale medier

Nesten alle unge mellom 16 og 24 treffes på Facebook. Twitter er det bare eliten som bruker. Men fremtidens jobbsøkere vil at bedriftene skal bruke nettsamfunn.

ErgoGroup er en av mange bedrifter som tester ut hvordan man kan utnyttesosiale medier. Her er bedriftens aktive brukere av sosialemedier; fra venstre Arne Bergesen (avdelingsleder), Marit Aurebekk Breland (utvikler) og AnnetteKollungstad (teamleder implementering).

Jon Hauge
  • GUNHILD M. HAUGNES
Publisert:

–Ting skjer fort innen sosiale medier, ikke minst blant ungdom. Det sier sitt at bare 8 prosent av dem mellom 16 og 24 år ikke er aktive på Facebook, sier Terje Mjøs, sjef i IT-giganten ErgoGroup.

På konferansen IT-tinget i Tønsberg i dag presenteres en rykende fersk undersøkelse om sosiale medier som Respons har gjort på oppdrag for nettopp ErgoGroup. Et representativt utvalg på nesten 1.100 mennesker i alderen 16–70 år er intervjuet.

Viktig kanal
Undersøkelsen viser at 38 prosent mener bedriften mister en viktig markedsføringskanal hvis den ikke behersker sosiale medier. ErgoGroup er blant de mange bedriftene som nå tester ut disse verktøyene.
– Vi er i en fase der vi prøver og feiler. Vi har blant annet hatt stillingsannonser ute på Twitter og LinkedIn. Foreløpig er vi usikre på effekten, men vi har en mistanke om at Twitter er en av årsakene til at vi fikk så mange søkere til en salgslederjobb nylig, sier Mjøs.

Forvirring
Mange bedrifter er i villrede om hvordan de skal forholde seg til disse nye mediene.
– Det oppstår ofte panikk når et nytt medium kommer. Man bør absolutt følge med på disse sosiale mediene, men det gjelder å ha is i magen og spørre seg om hva man ønsker å oppnå, sier Mona Solvoll, førsteamanuensis ved Handelshøyskolen BI og ekspert på sosiale medier.
Hun peker på at de gamle markedsføringsteoriene om å tenke på hvilken målgruppe man har og hva man skal selge, fortsatt gjelder.
– Er målgruppen folk mellom 16 og 24 år, hadde jeg nok vurdert å gjøre noe på Facebook, men ikke hvis målgruppen er eldre mennesker. Samtidig fungerer ofte reklame for en ny dings bedre på TV, mens det å skape oppmerksomhet og drive merkevarebygging ofte kan fungere bra i sosiale medier, sier hun.

Ofte på Facebook
ErgoGroup/Respons-undersøkelsen viser at 64 prosent av oss ofte eller innimellom bruker Facebook. Kvinner er noe mer aktive enn menn.
Mens Facebook ser ut til å være et sosialt nettsted for folk flest og ikke minst for unge mennesker, har brukerne av den seneste farsotten Twitter en annen profil. En stor andel av Twitter-brukerne har høy inntekt og utdanning tilsvarende mastergrad eller mer.
Twitter har også langt færre brukere enn Facebook: Kun 1,6 prosent bruker Twitter aktivt, mens 6,6 prosent bruker det innimellom.
Rundt en av ti sier at de bruker LinkedIn. Blogger og debattfora er mer populært.
ErgoGroup har opprettet både interne og eksterne fagrelaterte blogger. I tillegg er det etablert en intern Facebook-gruppe hvor rundt 720 ErgoGroup-ansatte er med. Mjøs (48) bruker foreløpig ikke sosiale medier selv, men har planer om snarlig å komme seg på Facebook. Og han er veldig opptatt av at ErgoGroup er aktiv i disse nye mediene.

Løste opp regler
– Vi ønsker å bli oppfattet som kul arbeidsplass. Og for å lokke fremtidens arbeidstagere mener vi det ikke minst er nødvendig å være aktiv her, sier Mjøs.

Undersøkelsen viser også at 20 prosent sier at en arbeidsplass som er opptatt av sosiale medier, er en mer attraktiv arbeidsplass.
– For et par-tre år side var vi veldig opptatt av å lage regler for Facebook-bruk. Den store skrekken har jo vært at man skal blande privatliv og jobb, slik at bedriftshemmeligheter blir spredd ut til alle og enhver. Nå har vi sluppet mer opp og eksperimenterer med hvordan vi skal bruke disse mediene. Det virker også som om det har utviklet seg til en selvjustis i forhold til hva man legger ut, sier Mjøs.

Les flere E24-nyheter

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Tror sosiale medier løfter karrieren

  2. Én av tre bedrifter søker ansatte på Facebook

  3. Flausene du ikke vil gjøre på sosiale medier

  4. Annonsørinnhold

  5. Betalt innhold

    Slik finner du drømmejobben på LinkedIn

  6. Her søker seks av ti unge etter jobb