- Kvinnelige sjefer må hente i barnehagen

Arbeidsdagen blir kortere når sjefen må passe åpningstidene i barnehagen.

  • Renate Sæle
Publisert:

Hver gang den danske organisasjonen Lederne får tre nye medlemmer, er den ene en kvinne. Og trenden finner en også i Norge.

Dette påvirker ledelseskulturen, mener dansk kvinneforsker.

LES OGSÅ: Slik blir kvinner toppledere

Må hente i barnehagen

Karen Sjørup ved Roskilde Universitetscenter mener at en vil tydeligere se at kvinner setter sitt preg på arbeidsplassen. Mellom annet at henting i barnehagen må prioriteres. Da må arbeidsdagen ta slutt klokken 15.30 for mange, selv sjefer.

- Dermed viser de at det ikke trenger være en del av ledelseskulturen at man skal sitte ved PC-en til både klokken 19 og 20 uttaler hun i følge avisen. dk.

LES OGSÅ: Landets mektigste kvinne

Balanse i jobb og fritid

Flere kvinnelige ledere finner en også i Norge.

- Vi har i dag nesten 25 prosent kvinner blant våre medlemmer mot bare 11-12 prosent for rundt 10 år siden, sier forbundsleder Jan Olav Brekke for norske Lederne til E24.

Brekke mener det er vanskelig å si om deres oppsving i antall kvinnelige medlemmer skyldes at det generelt er flere kvinner i lederstillinger, eller om organisasjonen rekrutterer innenfor mer kvinnedominerte områder enn tidligere.

- Jeg ser i alle fall postivt på denne utviklingen, en bedre fordeling mellom menn og kvinner i lederstilinger er en ønsket utvikling som helt sikkert vil bidra til bedre balanse enn det er i dag mellom arbeid og fritid, mener Brekke.

Les flere nyheter på E24 Jobb!

Publisert:

Flere artikler

  1. Ledere i småbedrifter er lykkeligst

  2. Flere får karakterer på jobben

  3. Betalt innhold

    Veteran tar fire nye år

  4. Kvinnelige mellomledere tjener mindre enn mennene

  5. Ledere får ikkekompensert for overtid