Johan H. Andresen: - - Dette er tingen du bør like best som toppsjef

Etter over ti år som sjef i Ferd har Johan H. Andresen funnet én ting som er «skremmende viktig» for en toppleder.

- EN ILLUSJON: Selv om mange tror at en toppleder styrer dagen sin selv, er det en stor illusjon, sier Johan H. Andresen. Andresen har varslet at han nå trekker seg tilbake som toppleder i Ferd.
Publisert:

Fredag offentliggjøres listen med årets topp 100 i E24s Ledertalent-kåring.

Ferd-eier Johan H. Andresen er på plass under prisutdelingen for å dele sine beste tips med fremtidens ledere, men kan alt nå røpe noe av det viktigste han har lært:

- Selv om det kanskje høres litt bløtt ut, så er lærdommen fra et eier- eller investorståsted at hvis du får rett person på rett plass og gir dem de rette forutsetninger, så er 90 prosent av jobben gjort, sier han til E24.

Han mener at topplederens kjerneoppgave hele tiden er å lete etter personer som er skrudd sammen med de riktige verdiene, holdningene og evnene.

- Av alle ting er dette tingen du ikke kan slippe unna og egentlig bør like best. Det er noe du ikke kan delegere bort som toppsjef.

LES OGSÅ: USAs ambassadør: Jeg lover å ikke stjele talenter fra Norge

En fot innenfor døren

Men hvis du tror den beste måten å få en fot innenfor døren i Ferd er ved å snakke med Andresen, tar du muligens feil.

- Selv om det kanskje er kult å snakke med meg, så er det ikke alltid det hjelper. Det kan være en omvei, røper han overfor E24.

Som kjent er Andresen en svært aktiv bruker av mikrobloggingstjenesten Twitter, og ifølge Andresen benytter mange muligheten både på seminarer, Twitter og via annanehånds overleverte henvendelser for å forhøre seg om jobbmuligheter.

Det er ofte resultatløst.

- Ofte har man ikke en stilling der og da når folk tar kontakt. Derfor handler det om å gjøre seg synlig for oss. Så det er en langsiktig innsats.

Men hvis man evner å imponere Andresen, som nå har endret sitt Twitter-navn til FerdOwner fra FerdCEO etter at stillingen som konsernsjef ble overgitt til John Giverholt, kan muligheten være der.

Avhengig av hva man brenner for så forteller Andresen at han ofte ender opp med å sende søkere videre til de mange selskapene i Ferd-systemet som Swix og oljeserviceselskapet Aibel.

Sjekk ut disse regionvinnerne i Årets Ledertalenter:

ØSTLANDET: John Sebastian (32): - Jeg er nok arbeidsnarkoman

SØR-VESTLANDET: Ole (29): - Tenk ett steg fremover hele tiden

VESTLANDET: Andreas (32): - Prøver ikke å tenke på alt som kan gå galt

MIDT-NORGE: Mari (30): - Aldri bli lenge i en jobb under en dårlig sjef

NORD-NORGE: Roger (34): - Jeg vil bygge norsk industri for fremtiden

Trang inngangsdør

Som oftest må potensielle jobbsøkere gjennom et trangt nåløye før sjefen selv får vite om dem. Ettersom de fleste søkerne han får på bordet har «perfekte» CV-er, prøver han å se om personen kan komplettere organisasjonen på noen måte.

- Og de bør ha en selvinnsikt på sine egne verdier, legger han til.

- Det andre er å se hva potensialet er. En ting er hva de har gjort, eller hva andre mener de har gjort, men poenget er hva de kan gjøre.

Andresen avslører at ett av intervjutriksene hans er å enten spørre søkerne eller gi dem oppgaver for å prøve å avsløre om det sitter en fremtidig konsernsjef, investor eller mulig oljedirektør foran han.

LES OGSÅ: Marius (33) gikk fra Pareto til Selbu Sparebank

- En illusjon at du styrer dagen din selv

En annen ting Andresen har lært i årene som toppsjef er at man ikke er sjef over sin egen tid.

- Mange tror topplederen styrer tiden sin selv. Det er en illusjon. Du står jo til disposisjon for bedriften hele tiden, også blir du overøst med forespørsler hele tiden om å være med på ting, både internt og eksternt, sier han.

Han prøver å gjøre en løpende prioritering av hvor man faktisk kan gjøre en forskjell.

Andresen er kjent for sitt engasjement for sosialt entreprenørskap, og dermed prioriteres ikke tiden bare til ting som skjer internt i Ferd.

LES OGSÅ: Ledertalentene 2012: Datanerder er ikke som andre ledere

ARTIKKELEN FORTSETTER UNDER BILDET

INGEN MAURTUE: Ferds lokaler på Lysaker er langt fra noen maurtue med bråk og støy. Samtidig er det tydelig at det jobbes intenst på kontorene rundt i lokalet. Dermed hører man også klart og tydelig at sjefen er på vei når Andresens dype og besluttsomme stemme bærer gjennom korridorene.

- De eksterne tingene handler ofte om hva man brenner for, og hvordan det reflekterer verdiene til Ferd. Det er jo der det sosiale entreprenørskapet kommer inn. Og noen ganger stiller man opp fordi noen spør pent og har en god idé.

Andresen sier at han gjerne kan delta på alt fra arrangement med Barnevernet til årskonferansen i NHO, hvis han føler at hans tilstedeværelse kan være til reell nytte.

- Det kan til å med bety at jeg bruker en halvtime for å snakke med deg, sier en lett humrende Andresen med henvisning til undertegnede som denne høstdagen fikk innpass i lokalene på Lysaker.

LES OGSÅ: Slik blir listen til

En vanlig dag på jobben

Samme dag som E24 fikk et møte med Andresen, deltok han i talentutviklingsprogrammet «Leder for en dag». Sammen med 29 andre utvalgte ungdommer fikk Thomas Kolstad Johannesen skygge en toppleder en hel dag. Selskaper som Manpower, ABB, Microsoft, Høyre, Veidekke og Nav stilte opp.

19-åringen Thomas fikk blant annet bli med Andresen på møte med Goldman Sachs, styremøte i Norsk Mikrofinans, brainstorming for neste års konferanse for sosialt entreprenørskap, i tillegg til intervjuet med E24.

- Det blir nok ikke tid til så mange pauser for å sette seg ned for å reflektere over dagen.

Følg med på fredag - da kåres Norges 100 fremste Ledertalenter i 2012

SJEKK UT:

Dette er de fremste ledertalentene i Nord-Norge

Dette er Midt-Norges største ledertalenter

Dette er Vestlandets fremste ledertalenter

Dette er Sør-Vestlandets fremste ledertalenter

Dette er Østlandets fremste ledertalenter

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om