Ferske gründere lokket Alex Ferguson til Norge

Vil ikke si hva det koster.

KOMMER TIL NORGE: Manchester Uniteds skotske eks-manager kommer til Norge for å holde foredrag i november. Bildet viser manageren på tribunen under byderbyet mellom Manchester City og Manchester United på Etihad Stadium 20. mars i år.
Publisert:

Fotballegenden Alex Ferguson (74) kommer til Norge 17. november, for å holde foredrag på Oslo Business Forum.

Den tidligere manageren for Manchester United skal holde foredrag om endringsledelse.

Det er de ferske gründerne Christoffer Pettersen Omberg (23) og Marius Røed Wang (22) som står bak den nystartede næringslivskonferansen.

Begge har en fortid i BIs studentforening i Oslo, og det var denne bakgrunnen som dannet utgangspunktet for konferansen.

– Vi ledet en del av de største prosjektene i studentforeningen, som Fadderullan og Næringslivsdagene. Der kom vi i kontakt med en rekke personer, som nå senere har gjort det mulig for oss å etablere Oslo Business Forum, sier Wang til E24.

Les også

Ferguson selger vin for 30 millioner

Holder prislappen hemmelig

Da de lykkes med å sikre seg Ferguson som foredragsholder, bestemte de seg for å bygge konferansen rundt den suksessrike manageren.

– Det startet litt i andre enden enn det som er vanlig. Ambisjonene våre var åpenbart for store for studentforeningen på BI. Derfor startet vi opp aksjeselskapet Walkover, som står for Wang og Omberg. Vi la studiene på is, bygget konseptet rundt han og før vi visste ord av det var Oslo Business Forum et faktum, sier Omberg.

(Saken fortsetter under bildet.)

LOKKET FERGUSON TIL NORGE: Gründerne Christoffer Pettersen Omberg (23) og Marius Røed Wang (22) sikret seg Alex Ferguson som foredragsholder på deres nye konferanse Oslo Business Forum.

Ferguson ledet storlaget Manchester United gjennom 26 år, og vant totalt 49 trofeer gjennom sin 39 år lange karriere.

Nå er han blitt en svært attraktiv foredragsholder, men prislappen på årets foredrag i Norge ønsker ikke gründerne å røpe.

– Det kan ikke ha vært billig å hente Ferguson til konferansen?

– Vi kan dessverre ikke uttale oss om betingelsene for at han skal komme, sier Omberg.

I 2013, forrige gang Ferguson holdt foredrag i Norge, skal manageren ha kostet nærmere én million kroner, ifølge TV 2.

LES OGSÅ: Hillary og Bill Clinton tjente 180 millioner på taler

– Vi tar stor risiko

Gründerne har latt seg imponere over hvordan Ferguson har klart å gjenskape suksess over tid i en fotballverden der det er vanlig med hyppige managerskifter.

For ordens skyld, begge heier på Manchester United.

– Vi skal ikke legge skjul det. Vi har spilt sammen i Follo fotballklubb og vi møttes opprinnelig på fotballbanen, sier Wang.

Les også

United-aksjen stupte etter Ferguson-avgang

– Dere satser hardt på dette. Frykter dere hva som skjer hvis ikke Ferguson trekker mange nok deltagere til konferansen?

– Det er ikke noe tvil om at vi satser høyt. Vi går virkelig «all in». Min søster har gått inn med egenkapital for å kjøpe leilighet, mens jeg legger mine penger i konferansen. Vi tar stor risiko, sier Omberg.

(saken fortsetter under bildet.)

SUKSESSRIK: Ferguson avsluttet managerkarrieren i 2013 med å løfte sitt 13. Premier League trofé.

Han forteller samtidig at de har vært mye ute og snakket med næringslivsaktører.

På bakgrunn av disse samtalene mener de at produktet fremstår som sterkt ønsket i markedet, både i år og i kommende år.

Tror næringslivet har mye å lære

– Hva slags type overføringsverdi tror dere Fergusons suksess på fotballbanen har for «vanlige» næringslivsfolk, som ikke driver med fotball? ­ ­

­­­– Vi tror næringslivet kan lære mye under Oslo Business Forum. Det å kunne tilpasse seg endringer og bygge langsiktige organisasjoner er viktig innenfor både idrett og næringsliv. Vår målsetting er at deltagerne skal kunne sitte igjen med ulike inntrykk og perspektiver på endringsledelse, sier Omberg.

Les også

– Skapte interesse blant studentene for aksjemarkedet

I tillegg til Ferguson kommer det også flere andre profiler på konferansen.

Blant disse er Jan Grønbech, norgessjef i Google, investor Øystein Stray Spetalen, og tidligere politileder Hanne Kristin Rohde.

­­– De har også tatt tøffe beslutninger og har måttet gjøre upopulære valg. Det er mye å lære av det i næringslivet, sier Wang.

Les også

Manchester United venter rekordinntekter neste år

Les også

Rett i Adidass...

Les også

X Games-bråket viser at norsk idrett er sin egen verste fiende

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om