Ledertalentene 2018: Skynd deg! Bare én dag igjen til å komme med tips!

I ettermiddag går fristen for å sende inn kandidater til årets Ledertalentene-kåring ut. Vet du av et flink talent under 35 år? Skynd deg å komme med tips!

HJELP DISSE PROFILENE: Karl Munthe-Kaas, Cathrine Foss Stene og Berit Svendsen er tre av medlemmene i juryen til Ledretalentene. Kom med gode tips, kanskje velger de din kollega eller venn til årets ledertalent i år?

Foto: Adrian Nielsen.
 • Eric B. Utheim
Publisert:

For tiende gang gjennomfører E24 kåringen hvor vi skal finne Norges dyktigste ledertalent.

For å kunne finne frem til de aller største talentene, trenger vi din hjelp.

Vi er nemlig avhengig av å få tips om gode kandidater, og i ettermiddag - fredag 7. september – går tipsfristen ut.

Med andre ord haster det med å sende inn ditt tips!

Vet du om en dyktig person under 35 år (født 01.01.1983 eller senere), som arbeider i næringslivet og har resultat-, personal og/eller beslutningsansvar? Da kan nettopp din kandidat bli kronet som årets ledertalent.

Send inn ditt tips her, det er både raskt og enkelt!

– Noe av det artigste vi gjør i E24 er å kåre årets ledertalenter - og det er en viktig anledning til å løfte fram dyktige profiler i næringslivet, sier E24s sjefredaktør Gard L. Michalsen, som oppfordrer våre lesere om å tipse.

– De siste ti årene har også vist at mange av profilene har kommet langt. Det forteller at kåringene har truffet godt. Og kanskje at det har en verdi å være med på den.

Les også

Christine (28) fra Asker vil redde verdenshavene: Laget undervannsdrone som styres med en iPhone

Profiler i juryen

E24 samarbeider med rekturtteringsselskapet Mercuri Urval. Kåringen skal finne de beste unge ledertalentene i norsk næringsliv.

For å kvalifisere må kandidaten jobbe i næringslivet, og være født 1.1. 1983 eller senere.

En uavhengig jury med Cathrine Foss Stene som juryleder står for den endelige utvelgelsen. Foss Stene er mangeårig HR-direktør på toppnivå i Schibsted og SAS, som nå jobber i Implement Consulting.

Med seg i juryen har hun Berit Svendsen, som vel ikke trenger nærmere presentasjon, samt Håkon Haugli i Abelia og Kolonial.no-gründer Karl Munthe-Kaas.

FJORÅRSVINNER: Marie Nielsen vant fjorårets kåring. Her gratuleres hun av jurymedlem Håkon Haugli under premieutdelingsarrangementet.

Foto: Adrian Nielsen

Juryen har altså bred kompetanse fra toppen av norsk næringsliv, herunder erfaring med å ansette og veilede unge ledere.

Kåringen skal i tillegg til å finne selve «årets ledertalent», også dele ut premier i de ni underkategoriene kåringen er delt inn i.

Marie Nielsen vant i fjor – se hele listen her!

Grundig prosess

Helt siden kåringen ble lagt om fra å ha geografisk inndeling til å ha bransjekategorier i 2014, har E24 fått en rekke tilbakemeldinger på at det er stas å være kandidat fordi vurderingene skjer i flere ledd – noe som gir kåringen stor integritet.

Hver kategori har nemlig en utpekt fagperson som også vurderer kandidatene, og gir juryen sine tilbakemeldinger. Dette skal sikre faglig forankring og kredibilitet.

– Etter at vi har fått inn tipsene om kandidater, er det sånn at fagpersoner gjennomgår hver enkelt kategori. Deretter vil vi intervjue en del kandidater fra hver av disse, sier direktør Harald Hjertø i Mercuri Urval om den grundige prosessen.

Send inn ditt tips her, det er både raskt og enkelt!

Finalefest

Rekrutteringselskapet er samarbeidspartner i årets utygave av ledretalentene, og gjør en viktig jobb med å intervjue kandidatene og samle inn så relevant informajson som mulig før juryen gjør sitt arbeide.

 • Først blir kandidatene tipset inn av publikum. Frist er altså fredag
 • Så hentes det inn referanser, hvorav minst én må være fra nåværende arbeidssted

 • Deretter kobles fagpersonene på, én i hver av de ni underkategoriene
 • Mercuri Urval kaller de beste kandidatene i hver kategori inn til intervjuer. De må også fylle ut et såkalt «self assessment»-skjema
 • Til slutt kommer juryen inn, og gjør de endelige bestemmelsene med bakgrunn i diskusjoner, all innsamlet info samt egne undersøkelser

Denne grundige prosessen resulterer i en toppliste på opp mot 100 navn, hvor den øverste er «årets ledertalent».

Premieutdeling og offentliggjøring skjer på et større arrangement hos DNV-GL på Høvik utenfor Oslo 7. desember.

Send inn ditt tips her, det er både raskt og enkelt!

Les også

Måles på sosiale resultater, slik andre har resultatregnskap

Les også

– Et laboratorium for velferdsstaten

Les også

Ledertalentene 2018: Slik velges de beste ledertalentene

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Ledertalentene

Flere artikler

 1. Skynd deg å tipse - du har ut uken på deg!

 2. Hjelp disse med å finne årets ledertalent

 3. Ledertalentene 2018: Slik velges de beste ledertalentene

 4. Her jobber de med å finne årets ledertalent i 2019

 5. Slik kåres Ledertalentene 2019