Opedal sier opp som Orkla-sjef

Dag J. Opedal får med seg 6 millioner kroner ut døren.

SIER OPP: Dag J. Opedal sier opp som konsernsjef i Orkla.

Larsen, Håkon Mosvold
  • Jo Andre Aakvik
  • Ingrid H. Indseth
Publisert:

Dag J. Opedal sier opp som konsernsjef i Orkla

OSE

ORK

, melder selskapet.

Han har varslet styret om at han vil slutte i løpet av dette året, men han har avtalt med styret at han fortsetter i jobben til en etterfølger er på plass.

- Etter snart 6 år som konsernsjef og 9 år som medlem av konsernledelsen i Orkla, har jeg funnet at tiden er moden for å levere stafettpinnen videre, sier han i meldingen.

Følg Orkla-aksjen på E24 Børs.

- Det har vært fantastisk spennende å få ta del i Orklas dynamiske utvikling i denne perioden. I særlig grad har det vært inspirerende å få arbeide så nært med konsernets mange kompetente ledere og øvrige medarbeidere.

LES OGSÅ:

Takker

Opedal har ledet konsernet, hvor Stein Erik Hagen er største eier, siden 2005, men har vært tilknyttet Orkla i over 20 år.

Stein Erik Hagen viser bare til pressemeldingen på spørsmål fra E24 om hva som blir stående som Opedal beste grep i hans tid som leder av Orkla.

- En rekke industrielle forbedringsprosesser er iverksatt i hans tid som leder, sier Hagen der.

Han viser blant annet til Orkla Brands og Jotun, i tillegg til Sapa.

- Videre arbeides det systematisk med at konsernets solar-investeringer i REC og Elkem Solar etter hvert vil demonstrere sitt potensial. Samtidig har Opedal bidratt til en fokusering av Orklas portefølje gjennom salget av Orkla Media, Elkems virksomhet innen primæraluminium, samt vannkraftvirksomheten som hjemfaller til staten.

LES OGSÅ:

Komite skal finne erstatter

Jakten på Opedals etterfølger er så vidt kommet i gang. På dagens styremøte ble det satt ned en komite bestående av Stein Erik Hagen, Svein Jacobsen og ansatterepresentant Aage Andersen.

- Vi vil nå straks utarbeide en kravspesifikasjon, som vil bli førende for arbeidet med å finne Opedals etterfølger, sier Hagen, som sier etterfølgerens viktigste jobb blir å fortsette fokuseringen av Orkla.

- Det er en kjennskjerning at Orkla er veldig bredt, og etterfølgerens viktigste jobb blir å fortsette den fokuseringen Opedal har begynt på.

Både Opdal og hans forgjenger Finn Jebsen ble rekruttert internt, men Hagen slår fast at "...vi kommer til å lete både internt og eksternt".

Fortsetter i REC

Selv om han sier opp som Orkla-sjef vil Opedal fortsette som styreleder for solenergiselskapet REC REC.

Solsatsingen har vært et tapsprosjekt for konsernet, som tapte 4,6 milliarder kroner i første kvartal.

LES OGSÅ:

- Vi prøver å tilrettelegge at det fulle potensial kommer til syne, men det er vel ingen tvil om at man har undervurdert hvor lang tid og hva det koster å trappe opp tre så omfattende prosjekter på tre kontinenter parallelt. Vi tror at situasjonen i Rec ved utgangen av 2010 og ved inngangen til 2011 vil være helt forskjellig, sa Opedal til E24 da resultatet ble lagt frem i mai.

6 mill. fallskjerm

"Dag J. Opedal vil i henhold til fratredelsesavtale motta lønn og avtalefestede ytelser i 12 måneder utover oppsigelsesperioden på 6 måneder", heter det i børsmeldingen.

I 2009 hadde Opedal en lønn på 6,1 millioner kroner, pluss naturalytelser på 235.000 kroner.

Stein Erik Hagen ønsker ikke å kommentere Opedals etterlønn.

- Det er en del av den avtalen som ble gjort i 2005, og utover det ønsker jeg ikke å kommentere den biten.

LES OGSÅ:

Les flere nyheter på E24 Jobb

Publisert:

Flere artikler

  1. Orkla tredobler resultatet

  2. Stein Erik Hagen: - Dette er ikke noe solospill fra min side

  3. - Vil ha et enklere Orkla

  4. Korsvold blir ikke Orkla-sjef

  5. Oslo Børs klatret opp fra avgrunnen