Ledertalentene 2020

Snart et halvår med hjemmekontor: - Det krever mer av lederne

Like etter Norge stengte ned, startet Oda Graff i ny jobb. Hyppige videomøter gjorde at hun ble bedre kjent med kollegene sine og kom styrket ut av tiden på hjemmekontor.

HJEMME: Oda Graff er blant de mange nordmenn som har måttet jobbe hjemmefra under corona-situasjonen.

Privat
 • Karoline Johannessen Litland
Publisert:

2020

I SAMARBEID MED
mercuri
nho
finn
insead

For tolvte gang skal E24 kåre årets ledertalent i norsk næringsliv.

Tipsprosessen er nå avsluttet og den uavhengige juryen har landet hvem som skal vinne. De som hedres i underkategoriene avsløres én etter én i romjulen, mens hovedvinner offentliggjøres i en TV-sending på VGTV 6. januar 2021. Følg med på E24 for mer info.

– Jeg byttet jobb tre dager etter Norge stengte ned, og de første tre månedene jobbet jeg på hjemmekontor, sier Oda Graff.

Hun er styreleder i finansnettverket Ung i Finans, og i mars startet hun i stillingen som executive assistant for den norske ledelsen i Danske Bank-konsernet. Før den tid jobbet hun som analytiker i samme konsern, og derfor kjente hun noen. Likevel var det mange nye ting å sette seg inn i og mange nye kolleger å forholde seg til.

Kjenner du et ledertalent? Hjelp oss med tips! Fristen for å komme med kandidater til Ledertalentene 2020 er fredag 21. august!

– Hvordan angrep du det?

– Så godt jeg kunne. Jeg avtalte blant annet samtaler med min leder flere ganger i løpet av dagen for å holde hodet over vann. Vi snakket ofte sammen og gikk gjennom dagen og oppgavene, svarer hun.

Les også

Profilerte idrettsutøvere: Dette kan næringslivet lære av idretten

Ble kjent med flere

I tillegg sørget hun for å treffe teamet sitt og ledergruppen gjennom videomøter. På den måten ble hun bedre kjent med dem, og det gjorde terskelen for å ta kontakt lavere.

– Ledergruppen hadde videomøte to ganger i uken, og det er nok mer enn vanlig. Men det førte også til at jeg ble bedre kjent med dem enn jeg ellers hadde blitt. Teamet mitt møttes én time på video hver uke. Da snakket vi løst og fast om hva vi jobbet med, forteller hun.

Men det har også vært utfordringer.

Man kan ikke slå av en prat ved kaffemaskinen og dele gleder og sorger. Det nye man lærer, må man prosessere hjemme alene, og det kan være uvant å prate med noen man aldri har sett ansiktet på.

Likevel har Graff kommet styrket ut av å starte på hjemmekontor.

– Jeg tror jeg ble bedre kjent med ledergruppen i banken, som jeg jobber tett sammen med. Halvparten av dem sitter i Trondheim, og i tiden med nedstengninger har vi hatt hyppige samtaler. Det gjorde at jeg ble kjent med flere og kom styrket ut av tiden på hjemmekontor, mener hun.

Les også

Slik gjorde de karriere i verdensmetropolene

– Vær nysgjerrig og modig

Også hos DNB starter mange nyansatte på hjemmekontor. Kari Bech-Moen er konserndirektør i People i DNB. Hun forteller at DNB har gjort 70 eksterne ansettelser siden mars.

De nyansatte møter sin nærmeste leder, og får utdelt PC og utstyr som trengs for å være på hjemmekontor.

Kari Bech-Moen mener nyansatte på hjemmekontor bør være nysgjerrige og modige.

Tobias Myklebust Fjeldheim

– Før ble man tatt med til avdelingen sin når man startet, men det er ikke mulig nå, og det blir mange digitale møter. Det krever mer av lederne, og vi trener dem til å ta kontakt med de nyansatte på hjemmekontor og følge dem ekstra godt opp, sier hun.

– Hvilke råd har du til nyansatte som starter på hjemmekontor?

– Vær nysgjerrig og modig! Bli kjent med kollegene dine og avdelingen din, og våg å spørre om ting du lurer på. Det er mye man ikke vet i begynnelsen. I tillegg må man være proaktiv, se nye løsninger og ta ansvar for oppgaver, svarer hun.

For ordens skyld: E24 inngikk tidligere i vår partnerskap med Ung i Finans. Partnerskapet omfatter blant annet sponsing, profilering og samarbeid rundt eventer og konferanser.

Les også

Tise-gründer om suksessen: – Etter det nordiske markedet er målet Europa og verden

Les også

Fikk toppjobb i Oslo Børs-datterselskap som 26-åring

Les også

Vil at hele Norge skal bli bærekraftig: – Næringslivet må ta hovedansvaret

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Ledertalentene 2020
 2. Karriere
 3. Hjemmekontor
 4. DNB
 5. Danske Bank

Flere artikler

 1. Johanna Jeppsson (35) er «årets markedsfører»: Fra globetrotter til ledertalent

 2. Betalt innhold

  Forsker: Dette er vinnerne og taperne på hjemmekontor

 3. Etterlyser corona-debatt: - Ingen tvil om at produktiviteten går ned på hjemmekontoret

 4. Annonsørinnhold

 5. Portrett Maria M. Hanssen: «Du må ikke oppnå alt før du er 30»

 6. Slik gjorde de karriere i verdensmetropolene