Enighet i renholdsmekling

Partene er enige om en ny overenskomst for renholdsnæringen. Dermed blir det ikke streik fra tirsdag morgen.

STREIKEFAREN AVBLÅST: Forbundsleder Erna Hagensen i Norsk Arbeidsmandsforbund har meklet på vegne av renholdsnæringen.
Publisert: Publisert:

Nesten fire timer etter at fristen gikk ut ved midnatt, ble Norsk Arbeidsmandsforbund og NHO Service enige, opplyser partene.

Forbundsleder Erna Hagensen i Norsk Arbeidsmandsforbund hun er godt fornøyd med det økonomiske resultatet. Den kvinnedominerte arbeidstakergruppen oppnådde en lønnsøkning på 4,83 kroner per time. I tillegg er det lagt inn et fagbrevstillegg på 2,50 kroner timen.

Vi har fått til vesentlige tekstendringer i avtalen som har vært viktige, som for eksempel fast månedslønn for renholderne, sier Hagensen, som har ledet forhandlingene på vegne av sitt forbund.

Partene er også blitt enige om å sette ned et utvalg som skal se på problematikken rundt ytelser, arbeidstid og sunne konkurranseforhold i bransjen.

Dersom partene ikke hadde klart å bli enige, var det varslet streik for 571 renholdsarbeidere fra klokken 6 tirsdag morgen. Totalt omfatter overenskomsten cirka 5.000 renholdsarbeidere over hele landet. 571 av disse ville blitt tatt ut i streik fra klokken 6 tirsdag morgen dersom det ikke hadde blitt enighet i løpet av natten.

Les også

Nye konfrontasjoner foran streikerammet hotell

Les også

Sur stemning foran meklingen i staten

Les også

Enighet mellom Norsk Arbeidsmandsforbund og NHO Service

Publisert:

Her kan du lese mer om