Disse skal styre «nye» Orkla

- Et viktig skritt for å rendyrke konsernet som merkevareselskap, sier Åge Korsvold

STOKKER OM LEDELSEN: - Med dette tar Orkla et viktig skritt i retning av å rendyrke konsernet som merkevareselskap, sier konsernsjef Åge Korsvold i Orkla
Publisert: Publisert:

AksjeLongname: OrklaTicker: ORKMarked: OSEOrganiasonsnummber: 910747711TSID:Trade time: 2012-05-30 08:28:44Last: Close: 41.59Periode: 7days

Industrikonsernet Orkla, som i løpet av de siste ukene har kvittet seg med både konsernsjef Bjørn Wiggen, og sjefen for hovedsatsingen Orkla Brands, Torkild Nordberg, får nå nye koster inn toppledelsen.

Midlertidig konsernsjef Åge Korsvold har stokket om lederkabalen, og varsler at Orkla nå få tyngre kompetanse på merkevare også i toppledelsen.

Det skjer ved at lederne for de fire forretningsenhetene i Orkla Brands går inn i Orklas konsernledelse.

- Orkla får nå en konsernledelse med tung merkevarekompetanse og et konsernsenter som skal betjene merkevareselskapene. Med dette tar Orkla et viktig skritt i retning av å rendyrke konsernet som merkevareselskap, sier konsernsjef Åge Korsvold i Orkla i en melding.

Konsernledelsen i Orkla vil fra 1. juni bestå av: Konsernsjef Åge Korsvold, virksomhetsområdelederne Atle Vidar Johansen (Orkla Foods Nordic), Jan-Ove Rivenes (Orkla Brands Nordic), Pål Eikeland (Orkla Food Ingredients) og Paul Jordahl (Orkla Brands International), samt konserndirektørene Terje Andersen, Karin Aslaksen, Karl Otto Tveter og Håkon Mageli.

Sapa-sjefen ut
Orkla varsler dessuten at som en konsekvens av at industrivirksomheten skal skilles ut fra Orkla, vil adm. dir. i Sapa Svein Tore Holsether fritas for øvrige konsernoppgaver for å konsentrere seg fullt ut om Sapa, og de prosesser som selskapet er inne i.

Han går derfor ut av konsernledelsen, men vil fortsette å rapportere til konsernsjef Åge Korsvold.

I tillegg er Håkon Mageli utnevnt til konserndirektør for kommunikasjon og corporate affairs, som inkluderer fagområdene næringspolitikk, mattrygghet og ernæring.

LES OGSÅ:

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om