Fiskeriministeren søker jobb som fylkesmann i Troms

Fiskeriminister Elisabeth Aspaker (H) er en av søkerne på stillingen som fylkesmann i Troms.

Fiskeriminister Elisabeth Aspaker er en av de sju søkerne på jobben som fylkesmann i Troms.

  • Kristin Norli
  • Andreas Wolden Fredriksen
Publisert:,

Til tross for toppjobben som statsråd i Norges regjering, har Elisabeth Aspaker (51) aktivt søkt på ny jobb.

Det kommer frem av søkerlisten til jobben som fylkesmann i Troms fredag.

- Jeg ser at dette kan skape spekulasjoner rundt min posisjon som statsråd. La meg derfor slå fast at jeg fortsetter som fiskeriminister, uansett hva som blir utfallet av søkeprosessen. Jeg kan for øvrig ikke tiltre som fylkesmann i Troms så lenge jeg også er stortingsrepresentant, sier Aspaker i en e-post til E24.

Det er ikke uvanlig at norske statsråder enten kommer fra jobber som fylkesmann, eller går til vervet etter tiden i regjeringskontorene.

I dette tilfellet er det imidlertid en sittende statsråd som aktivt søker seg til stillingen.

- Liv etter politikken

Utgående fylkesmann i Troms, Svein Ludvigsen, ble utnevnt til fylkesmann i Troms i august i 2001, men men tiltrådte først i 2006. Årsaken til utsettelsen var at han ble fiskeriminister i mellomtiden. Også Ludvigsen representerte Høyre.

- Jeg har en utrolig spennende og meningsfylt jobb som fiskeriminister og ser frem til å fortsette arbeidet med å videreutvikle en av våre viktigste fremtidsnæringer, skriver Aspaker videre.

- Likefullt, det er viktig å forberede seg på at det venter et liv også etter politikken. Når Fylkesmannsembetet i hjemfylket mitt nå lyses ledig, kunne jeg ikke la denne anledning til å søke gå fra meg, sier Harstad-kvinnen.

- For en som er genuint opptatt av samfunnsutvikling, vet hvilke oppgaver fylkesmannen har og kjenner fylket så godt, vil en slik stilling gi alle muligheter til å få arbeide med noe som interesserer meg også den dagen jeg forlater rikspolitikken.

UTGÅENDE FYLKESMANN: Svein Ludvigsen (H) var også fiskeriminister i sin tid.

Bjørn Thunæs

La ned departement

Da den sittende Høyre-Frp-regjeringen tiltrådte i høst, ble det besluttet fra høyeste hold at Fiskeri- og kystdepartementet skulle nedlegges som eget departement.

Elisabeth Aspaker ble dermed minister, men med eget ansvarsområde under det som nå heter Nærings- og fiskeridepartementet.

Departementsråd Eivind Dale i Kommunal- og moderniseringsdepartementet sier til E24 at de vil følge vanlig prosedyrer i denne saken.

- Det er ikke noe rettslig i veien for at en sittende statsråd søker en ledig stilling, sier

- Når tar dere avgjørelsen?

- Nå skal vi ha en ordinær prosess med de aktuelle kandidatene. Det kan ta noen uker, men det kommer også an på hvor mange vi anser som aktuelle, sier Dale.

Sju personer har søkt stillingen som fylkesmann i Troms. Et annet profilert navn som har søkt er stortingsrepresentant for Frp, Øyvind Korsberg.

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Nettavisen: Aspaker blir ny fylkesmann i Troms

  2. - Hvor lyst har hun å være fiskeriminister?

  3. Betalt innhold

    Fiskeriminister Aspaker blir ny fylkesmann i Troms

  4. Annonsørinnhold

  5. Vil jobbe med fisk om han blir «sivilist»

  6. Anklager Høyre-statsråd for stalinisme