Ledertalentene 2017

Ledertalentene: – Lederjobben gjør meg til en bedre mor

Liv Heidi S. Adriaenssens havnet på topp 10, og ble kåret til «Årets drivkraft» i Ledertalentene 2016. Hun mener barna er en viktig årsak til hvorfor hun stadig tar nye steg i DNB.

BEDRE MOR: Liv Heidi Adriaenssens barn gjør henne til en bedre leder, og lederjobben gjør henne til en bedre mor, skal vi tro DNB-lederen.

Foto: DNB
 • Martin Hagh Høgseth
Publisert:,

– Jenter må bare kaste seg ut i det med liv og lyst, og heller angre litt i etterkant. Det er bedre å prøve og feile, enn å ikke prøve i det hele tatt, lyder oppfordringen en engasjert Liv Heidi S. Adriaenssens, til unge kvinner som ikke vet om de skal tørre prøve en karriere i næringslivet.

I 2008 gikk hun inn i lokalene til DNB for aller første gang, med en stilling som konserntrainee startet et eventyr, som senere har resultert i tre lederstillinger i selskapet.

I dag sitter hun som leder for avdelingen som jobber med finansiering av småbedrifter og gründere, en avdeling hun selv var med på å starte i juni i fjor.

– Det har vært en leveregel for meg å si ja til muligheter, forteller hun til E24.

Adriaenssens har blant annet blitt booket inn til foredragsvirksomhet i etterkant av kåringen, både eksternt og internt. I mars var hun og Arthur Buchardt trekkplaster på studentarrangementet Markedsaften i Bergen, hvor hun snakket om «Hvordan lykkes i næringslivet».

Les også

Hun er «årets drivkraft» i Ledertalentene 2016: – Jeg tar sjansen, så får jeg heller gjøre noen feil

– Overveldende

Hun forteller tildeling av prisen som «Årets drivkraft» kom svært overraskende på henne, og om veldig mye oppmerksomhet internt i etterkant av tildelingen.

– Jeg tror jeg fikk tidenes sjokk, da dere ringte. Han som hadde intervjuet meg var veldig nøktern, så jeg hadde ikke den store troen på å vinne, og tenkte det var hyggelig å bare bli vurdert. Hele opplevelsen var veldig overveldende, men også veldig moro, forteller Adriaenssens.

Må ta sjansen

Adriaenssens mener det er viktig at kvinner prøve seg i næringslivet, på samme måte som hun har gjort.

– Jeg tror det er flere og flere som tør ta mer ansvar, så jeg tror utfordringen blir mindre og mindre. Vi trenger likevel rollemodeller som kan fortelle hvordan det er å satse som kvinne i næringslivet, for å komme ut av spiralen med skjevfordeling blant kjønnene.

Hun tror vi på et tidspunkt når likestilling av kvinner og menn i lederstillinger, men det vil ta tid.

– Vi kommer dit en gang, men for å komme dit raskere trenger vi godt fokus på det, sier hun.

– Blir en bedre mor

Adiaenssens fikk sin første sjefsjobb i 2013 samtidig som hun var høygravid med sitt tredje barn. Det stoppet henne likevel ikke i jakten på nye utfordringer, hun sitter nå i sin tredje lederstilling i Norges største bank.

– Jeg tenker barna mine gjør meg mer skjerpet på jobb og at jeg blir mer effektiv i arbeidssituasjonen.

Hun forteller entusiastisk om DNBs gode oppfølging av kvinner i bedriften, et nettverk som kalles DNB drømmedamer, som hun forteller har hjulpet henne mye.

– I drømmedamer kommer kvinnelige konserndirektører tre ganger i året å forklarer hvordan de har løst utfordringer.

– Det er klart at noen ganger føler man at man ikke strekker til, men stort sett gjør man jo det. Det å høre hvordan andre gjør det, har blitt en motivasjonsfaktor for meg.

Onde tunger har opp gjennom tiden ment kvinner er dårlige mødre om de sitter i lederposisjoner, det er Adriaenssens totalt uenig i.

– Jeg tror jeg blir en bedre mor av at jeg får brukt meg selv, har noe og strekke meg etter og får mestringsfølelse i jobbsituasjonen. Tror helt enkelt jeg gjør mer for barna mine, enn om jeg hadde hatt en jobb der jeg ikke fikk utfordringer.

Les også

Næringslivet sliter med få kvinner i lederstillinger: – Det er ikke rakettforskning

– Ikke lyktes godt nok

At næringslivet har slitt med kvinneandelen er ingen nyhet. Saken ble aktualisert i høst når NHO kom med en rapport om hvordan identifisere effektive tiltak for å øke andelen kvinnelige ledere. NHO fryktet den gang medlemsbedriftene går glipp av ledertalent.

Ifølge tall fra SSB er det i dag kun 7 prosent av topplederne i bedrifter på øverste nivå som er kvinner.

– Vi må erkjenne at vi ikke har lykkes godt nok. Det er åpenbart at ting må gjøres bedre, sa NHO-sjef Kristin Skogen Lund til E24 i forbindelse med lanseringen av rapporten.

Her kan du lese mer om

 1. Ledertalentene 2017
 2. DNB
 3. Karriere
 4. Kvinner
 5. Næringsliv
 6. Ledertalentene
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Norges yngste, kvinnelige støperisjef: – Vant til å være første kvinne i ulike roller

 2. – Timingen er veldig avgjørende

 3. Samya er «årets drivkraft» i Ledertalentene 2017: – Jeg vet at jeg ikke vet alt

 4. Annonsørinnhold

 5. Kristin Skogen Lunds ti ledertips

 6. Den nye Ferd-sjefens vei til toppen