Ledertalentene 2017

Ledertalentene: – Lederjobben gjør meg til en bedre mor

Liv Heidi S. Adriaenssens havnet på topp 10, og ble kåret til «Årets drivkraft» i Ledertalentene 2016. Hun mener barna er en viktig årsak til hvorfor hun stadig tar nye steg i DNB.

BEDRE MOR: Liv Heidi Adriaenssens barn gjør henne til en bedre leder, og lederjobben gjør henne til en bedre mor, skal vi tro DNB-lederen.
 • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

– Jenter må bare kaste seg ut i det med liv og lyst, og heller angre litt i etterkant. Det er bedre å prøve og feile, enn å ikke prøve i det hele tatt, lyder oppfordringen en engasjert Liv Heidi S. Adriaenssens, til unge kvinner som ikke vet om de skal tørre prøve en karriere i næringslivet.

I 2008 gikk hun inn i lokalene til DNB for aller første gang, med en stilling som konserntrainee startet et eventyr, som senere har resultert i tre lederstillinger i selskapet.

I dag sitter hun som leder for avdelingen som jobber med finansiering av småbedrifter og gründere, en avdeling hun selv var med på å starte i juni i fjor.

– Det har vært en leveregel for meg å si ja til muligheter, forteller hun til E24.

Adriaenssens har blant annet blitt booket inn til foredragsvirksomhet i etterkant av kåringen, både eksternt og internt. I mars var hun og Arthur Buchardt trekkplaster på studentarrangementet Markedsaften i Bergen, hvor hun snakket om «Hvordan lykkes i næringslivet».

Les også

Hun er «årets drivkraft» i Ledertalentene 2016: – Jeg tar sjansen, så får jeg heller gjøre noen feil

– Overveldende

Hun forteller tildeling av prisen som «Årets drivkraft» kom svært overraskende på henne, og om veldig mye oppmerksomhet internt i etterkant av tildelingen.

– Jeg tror jeg fikk tidenes sjokk, da dere ringte. Han som hadde intervjuet meg var veldig nøktern, så jeg hadde ikke den store troen på å vinne, og tenkte det var hyggelig å bare bli vurdert. Hele opplevelsen var veldig overveldende, men også veldig moro, forteller Adriaenssens.

Må ta sjansen

Adriaenssens mener det er viktig at kvinner prøve seg i næringslivet, på samme måte som hun har gjort.

– Jeg tror det er flere og flere som tør ta mer ansvar, så jeg tror utfordringen blir mindre og mindre. Vi trenger likevel rollemodeller som kan fortelle hvordan det er å satse som kvinne i næringslivet, for å komme ut av spiralen med skjevfordeling blant kjønnene.

Hun tror vi på et tidspunkt når likestilling av kvinner og menn i lederstillinger, men det vil ta tid.

– Vi kommer dit en gang, men for å komme dit raskere trenger vi godt fokus på det, sier hun.

– Blir en bedre mor

Adiaenssens fikk sin første sjefsjobb i 2013 samtidig som hun var høygravid med sitt tredje barn. Det stoppet henne likevel ikke i jakten på nye utfordringer, hun sitter nå i sin tredje lederstilling i Norges største bank.

– Jeg tenker barna mine gjør meg mer skjerpet på jobb og at jeg blir mer effektiv i arbeidssituasjonen.

Hun forteller entusiastisk om DNBs gode oppfølging av kvinner i bedriften, et nettverk som kalles DNB drømmedamer, som hun forteller har hjulpet henne mye.

– I drømmedamer kommer kvinnelige konserndirektører tre ganger i året å forklarer hvordan de har løst utfordringer.

– Det er klart at noen ganger føler man at man ikke strekker til, men stort sett gjør man jo det. Det å høre hvordan andre gjør det, har blitt en motivasjonsfaktor for meg.

Onde tunger har opp gjennom tiden ment kvinner er dårlige mødre om de sitter i lederposisjoner, det er Adriaenssens totalt uenig i.

– Jeg tror jeg blir en bedre mor av at jeg får brukt meg selv, har noe og strekke meg etter og får mestringsfølelse i jobbsituasjonen. Tror helt enkelt jeg gjør mer for barna mine, enn om jeg hadde hatt en jobb der jeg ikke fikk utfordringer.

Les også

Næringslivet sliter med få kvinner i lederstillinger: – Det er ikke rakettforskning

– Ikke lyktes godt nok

At næringslivet har slitt med kvinneandelen er ingen nyhet. Saken ble aktualisert i høst når NHO kom med en rapport om hvordan identifisere effektive tiltak for å øke andelen kvinnelige ledere. NHO fryktet den gang medlemsbedriftene går glipp av ledertalent.

Ifølge tall fra SSB er det i dag kun 7 prosent av topplederne i bedrifter på øverste nivå som er kvinner.

– Vi må erkjenne at vi ikke har lykkes godt nok. Det er åpenbart at ting må gjøres bedre, sa NHO-sjef Kristin Skogen Lund til E24 i forbindelse med lanseringen av rapporten.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Ledertalentene 2017
 2. DNB
 3. Karriere
 4. Kvinner
 5. Næringsliv
 6. Ledertalentene

Flere artikler

 1. Samya er «årets drivkraft» i Ledertalentene 2017: – Jeg vet at jeg ikke vet alt

 2. Norges yngste, kvinnelige støperisjef: – Vant til å være første kvinne i ulike roller

 3. – Timingen er veldig avgjørende

 4. Kristin Skogen Lunds ti ledertips

 5. Den nye Ferd-sjefens vei til toppen