Ledertalentene 2018: Slik velges de beste ledertalentene

Det er et grundig og møysommelig arbeid som gjennomføres for å finne landets beste ledertalenter. 

MED PÅ LAGET: Harald Hjertø og rekrutteringsbyrået Mercuri Urvalspiller en viktig rolle i årets utgave av Ledertalentene-kåringen.
Publisert: Publisert:

Tipsrunden til «Høstens vakreste eventyr», Ledertalentene er for lengst i gang.

E24 har gjennom de siste ti årene kåret Norges beste ledertalenter. I løpet av høsten skal en jury bestående av kjente næringslivsledere finne den som til slutt kan kalle seg «Årets ledertalent 2018».

Frem til den første uken i september kan hvem som helst legge inn sine forslag på personer som kan fortjene tittelen.

Juryleder Cathrine Foss Stene sier det er utrolig spennende og gøy å være med i juryen.

– Prisen har blitt helt endret siden vi begynte. De siste årene har vi sett etter ulike typer ledertalenter. Det kreves forskjellige egenskaper hos en god leder i et oppstartsselskap kontra en som kan bli den neste konsernsjefen i Yara, sier Stene, som til daglig er partner i konsulentselskapet Implement Consulting Group.

Les også

Ledertalentets triks og tips: Var 33 da han ble sjef for 4.000

Vet du om en dyktig person under 35 år (født 01.01.1983 eller senere), som arbeider i næringslivet og har resultat-, personal og/eller beslutningsansvar, kan nettopp din kandidat bli kronet som Årets Ledertalent.

Send inn ditt tips her, det er både raskt og enkelt!

Grundig gjennomgang

For første gang er det i år rekrutteringsselskapet Mercuri Urval med som partner i kåringen. De bidrar samtidig med et omfattende arbeid for å gi juryen et godt grunnlag til å ta sin beslutning.

TRENGER DIN HJELP: Juryen i Ledertalentene trenger tips. Gjensidiges Hege Yli Melhus Ask (med klokken fra venstre, øverst), Berit Svendsen i Telenor, Håkon Haugli i Abelia, Karl Munthe-Kaas fra Kolonial.no, samt juryleder Cathrine Foss Stene fra Implement Consulting.

– Etter at vi har fått inn tipsene om kandidater er det sånn at fagpersoner gjennomgår hver enkelt kategori. Deretter vil vi intervjue en del kandidater fra vær av disse, sier Mercuri Urval-direktør Harald Hjertø.

Som tidligere år vil det også i år kåres kategorivinnere i tillegg til listen over landets 100 beste ledertalenter. Kategoriene spenner bredt i næringslivet, og består blant annet av «årets fremtidstenker», «Brobyggeren» og «Årets rådgiver».

Du kan se alle lese mer om alle kategoriene i bunnen av saken.

Hjertø forklarer at de i intervjuene går grundig til verks for å lære kandidatene å kjenne.

– I intervjuene vil vi prøve å avdekke hvordan de utøver sitt lederskap, og hvorvidt de har mulighet til å utvikle dette. Så vil vi gi en rapport som sammenstilt med fagpersonens rapport vil være et grunnlag for juryen, sier Hjertø.

Les også

Abelia-sjef Håkon Haugli: – Må få digitalisering inn i styrerommet

Juryen

Etter fagpersoner og Mercuri Urval har gitt sine rapporter, er det til slutt juryen som på bakgrunn av dette og referanseintervjuer, ender opp med å ta den endelige beslutningen om hvem som vinner hovedkåringen og hver kategorikåring.

I tillegg til juryleder Cathrine Foss Stene, sitter også disse topplederne i juryen:

Publisert:

Her kan du lese mer om