- Stadig nye streiketrusler er ødeleggende for alle parter

Norwegian sier at passasjerene er deres førsteprioritet.

BEKLAGER Norwegian-sjef Bjørn Kjos har beklaget for sine passasjerer at de blir utsatt for usikkerhet i forbindelse med streiken.
  • Sigrid Moe
Publisert: Publisert:

Tirsdag varslet Norwegians piloter at de er klar for sympatiaksjoner om de kabinansatte begynner sin streik.

Les også

Norwegians flygere klare for sympatiaksjoner

Urealistiske krav

Informasjonssjef i Norwegian Lasse Sandaker-Nielsen gjentar at det fremdeles er passasjerene som er deres førsteprioritet.

- At det stadig kommer nye streiketrusler er ødeleggende for alle parter, sier han til E24.

Sandaker-Nielsen har tidligere fortalt at han mener Parat stiller urealistiske krav til flyselskapet.

Det ene er at de ansatte, som er ansatt i henholdsvis Cabin Services Norway og Denmark, skal ha tariffavtale med et annet selskap enn det de er ansatt i.

Det andre er at en norsk tariffavtale også skal gjelde for utenlandske bedrifter.

Cabin Services Norway og Denmark ble etabler i fjor og Norwegians kabinansatte i Norge og Danmark fikk disse selskapene som nye arbeidsgivere.

Beklaget

Like etter at forhandlingene brøt sammen for nesten en uke siden, beklaget Norwegian-sjef Bjørn Kjos situasjonen som har oppstått.

- Vi beklager på det sterkeste overfor alle våre reisende den usikkerheten som er skapt. Vårt mål har hele tiden vært å unngå streik og vi har strukket oss langt for å imøtekomme Kabinforeningen. Vi kan imidlertid ikke godta krav som innebærer reversering av strategiske beslutninger Norwegians styre har tatt for å sikre selskapets framtid. Vi skal gjøre alt vi kan for å ivareta berørte passasjerer på best mulig måte, sier Kjos i en pressemelding.

NHO mener også at kravene til Parat om norske tariffavtaler for ansatte i utenlandske selskaper, det vil si Danmark, ligger langt utenfor rammene av lønnsforhandlingen.

Torbjørn Lothe, administrerende direktør i NHO ingen innvendinger mot Norwegians forhandlingstaktikk i årets svært vanskelige lønnsoppgjør med de kabinansatte.

Ekstra fly

Norwegian har blant annet varslet at de vil sette opp alternative fly, slik at passasjerene vil merke minst mulig av streiken.

Les også

Nytt streikevarsel kan utløse ny Norwegian-mekling

De kabinansatte har fått bred støtte fra flere hold etter at konflikten med arbeidsgiveren ble kjent.

Den europeiske transportarbeiderføderasjonen (ETF) har oppfordret alle europeiske fagforbund til sympatiaksjoner, slik at Norwegians fly blir satt på bakken under en streik.

Les også

Norsk Flygerforbund støtter Norwegian-ansatte

Blant annet har president Trond Markussen i Norges ingeniør- og teknologorganisasjon (NITO) fortalt at de vil be sine medlemmer velge andre flyselskaper enn Norwegian om flyselskapet velger å sette inn alternative fly under streiken.

Arbeidstakerorganisasjonen Lederne har også reagert på hvordan Norwegian har gitt de ansatte informasjon under konflikten.

Det er forløpig kun tatt ut en norsk kabinansatt i Norge, og Parat venter med å igangsette streiken til de danske kollegaene begynner sin streik.

Det gjør de tidligst 25. mai.

Les også:

Norwegian-ansatte får støtte fra USA og EuropaFellesforbundet vurderer å ta bakkepersonell ut i sympatistreik- Vil stoppe Norwegian hvis de begår streikebryteriNHO: - Norwegian har fulgt alle spilleregler så langtNorwegian-ansatte mister rabattbilletter: - Ikke akkurat konfliktdempendeEuropeisk transportforbund kan holde Norwegians fly på bakkenIngen garanti for jobb etter streik for Norwegians danske kabinansatteNorsk Flygerforbund støtter Norwegian-ansatteKjos: Har problemer med å se grunnen til at de streiker

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Nytt streikevarsel kan utløse ny Norwegian-mekling

  2. Norwegian-streiken avblåst

  3. Parat: - Rart at Norwegian ville sette selskapet på spill

  4. Norwegian og Parat må bli enige før midnatt på tirsdag

  5. Parat gjør seg klar for streik i Danmark