Bernander går av

NHO-sjefen skal «...drive butikk».

SLUTTER: John G. Bernander har sagt opp sin stiling som administrerende direktør for Næringslivets hovedorganisasjon. Nå skal han jobbe som konsulent i eget selskap. - Synd, sier NHO-president Kristin Skogen Lund.

Trond Solberg
  • Jo Andre Aakvik
Publisert:,

- Da jeg kom til NHO for tre år siden sa jeg at jeg gledet meg til å jobbe i veikrysset mellom politikk og butikk. Nå velger jeg butikk og ser frem til å være med å utvikle et spennende produkt videre, sier adm. direktør John G. Bernander (54) i NHO i en pressemelding onsdag ettermiddag.

Bernander har seks måneders oppsigelsestid, og blir sittende enten ut perioden eller til en erstatter er funnet.

- Bernander har en avtale om seks måneders oppsigelsestid og har ingen avtale om etterlønn, sier NHO-president Kristin Skogen Lund i pressemeldingen.

- Jeg har forståelse for at han kan ønske å starte opp i sin nye virksomhet noe tidligere og vi vil uansett sette mye inn på å ha klar hans etterfølger, eller en midlertidig løsning, så tidlig som mulig, sier Skogen Lund.

- Gamle venner

Gjennom sitt eget selskap Tophdal skal Bernander lede selskapet Viking Heat Engines AS, som leverer produkter til energi og maritim sektor.

Viking Heat Engines har utviklet en maskin for småskala elektrisitetsproduksjon basert på biomasse eller andre fornybare varmekilder.

– Jeg vil få et hovedansvar for å føre dette produktet frem til kommersialisering. Jeg har blitt mer utålmodig med årene og som 55-åring er det morsomt å få starte et selskap med gamle venner, sier Bernander.

John G. Bernander har sittet som NHO-sjef siden 2009. Forut for dette var han sjef for NRK i perioden 2001 til 2007. Han har også bakgrunn som stortingsrepresentant og statssekretær for Høyre.

- Det er synd at John G. Bernander velger å forlate oss nå, men jeg har stor forståelse for at han ønsker å forfølge spennende muligheter i et globalt marked, sier Skogen Lund.

Les også: NHO-sjefen refset av sine egne

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Kristin Skogen Lund blir ny sjef i NHO

  2. Går fra Telenor til NHO:- Timingen er ikke helt optimal

  3. Bernander: - Konflikt er en del av jobben som NHO-sjef

  4. Annonsørinnhold

  5. Kristin Skogen Lund blir konsernsjef i Schibsted

  6. - Bernander kunne ikke stanset lønnskarusellen