Ny Coop-sjef sparket halve ledergruppen

Den nye Coop-sjefen Geir Inge Stokke har foretatt en rask opprydning og slanket ledergruppen i konsernet fra 24 til 11 personer, skriver Aftenposten.

SKAL SIKRE PROFITT: Geir Inge Stokke har halvert ledergruppen i Coop etter at han overtok som konsernsjef. Her er han avbildet sammen med daværende landbruks- og matminister Sylvi Listhaug (Frp) i desember i fjor.

Gorm Kallestad NTB scanpix
  • NTB
Publisert:

Da Stokke overtok som Coop-sjef i november i fjor, lovet han å rydde opp. Nå er 13 personer fjernet fra ledergruppen, mens 650 ansatte har måttet gå på grunn av overlappende arbeid etter kjedens oppkjøp av Ica.

– 24 personer som rapporterer til meg er rett og slett for mange. Det blir ikke effektivt, sier Stokke til Aftenposten.

Han leder et konsern som har fått vind i seilene etter Ica-oppkjøpet og nå tar markedsandeler fra konkurrentene. Dette har skapt en energi og begeistring i Coop-systemet som Stokke har lyst til å utnytte.

– Vi må være mer samordnet og få enda mer trykk i organisasjonen. Da trenger vi en effektiv ledergruppe som tar de viktige diskusjonene, sier han.

Omorganiseringen har også ført til at Dagligvare-Norge har fått sin første kvinne i toppledersjiktet. Stokke har hentet inn Gøril Joys Johnsen som nestsjef, én av tre kvinner i den nye ledergruppen.

Les også

Joker-butikksjef etter politianmeldelse: – Det hele kom brått på

Les også

Coop og Sandefjord-fabrikk i klissete godtekrangel

Les også

Kiwi-Bob skuffet over gratisstopp

Flere artikler

  1. Her fjernes et av de aller siste Rimi-skiltene

  2. Ica-suksess ga Coop-løft

  3. Coop ett steg nærmere kasseløse butikker

  4. Annonsørinnhold

  5. Rema åpner 40 butikker i 2017

  6. Forbrukerrådet lanserte prisportal tross advarsel om feil