– At jeg blir utnevnt til avdelingsleder er en refleksjon av hvem vi er

Sut I Wong er ansatt som instituttleder ved BIs avdeling for kommunikasjon og kultur.

Instituttleder ved kommunikasjon og kultur, Sut I Wong.
Publisert:

Nå kan du nominere ditt ledertalent for 2022!

For 14. gang skal E24 kåre årets ledertalent i norsk næringsliv.

Vi har nå åpnet for nominasjoner, og du kan nominere din kollega, leder eller venn her.

I samarbeid med
finn
gjensidige
nho
bi
pwc
mercuri
tripletex

– Det at jeg blir utnevnt til avdelingsleder er en refleksjon av hvem vi er, og hva avdelingen vår jobber for, forklarer Wong.

Hun forklarer at det gjør det enklere å delta i tverrfaglig forskning som gjør det enklere å takle samfunnsspørsmål. Hun forklarer at avdelingen jobber med flere forskningsprosjekter med fokus på inkludering, gjensidig læring, mangfold, ikke minst like muligheter muliggjort av avansert digital utvikling.

– I vår avdeling er det tolv nasjonaliteter, med en bred spredning i alder, kunnskap og kompetanse.

Les også

Fra ferievikar til salgssjef: – Det er verdt å lytte til magefølelsen

Internasjonalisering som strategi

– Hvorfor tror du det tok BI så lang tid å ansette en kvinnelig flerkulturell avdelingsleder, tror du det gjenspeiler studentenes demografi?

– Jeg tror ikke det er et spørsmål om BI, men hvordan den høyere utdanningssektoren har blitt utviklet i Norge. På BI er internasjonalisering en av våre nåværende strategier. Med det ser vi ikke bare på studentdemografi, vi ser også på internasjonale elementer, som mangfold i fakultetet, utvekslingsprogrammer, tverrkulturell forståelse og mangfold av språk i programmer og kurs vi leverer, forklarer Wong.

Hun mener også at høyere utdanning bør prioriteres for å kunne gi samfunnet kandidater som vil være i stand til å kommunisere og jobbe effektivt i et internasjonalt miljø.

Les også

Ekspertene om psykisk helse under pandemien: – En utfordrende tid for ledere

Håper erfaringene bidrar til innovasjon

– Hvilke verdier og erfaringer tror du du kan ha nytte av i denne stillingen med din bakgrunn?

– Jeg håper det å ha jobbet ved andre universiteter i andre land, og med min oppvekst fra en annen kultur vil kunne gi og oppmuntre ulike perspektiver for å hjelpe oss å fortsette og innovere og forbedre oss.

I tillegg håper hun at det vil bidra til å bryte ned stereotypien av homogenitet og glasstaket som ofte er reflektert i akademia.

– Jeg ser en konstruktiv vei fremover, og den er å utdanne samfunnet vårt for å bedre bevisstheten om disse systematiske skjevhetene. Med det er vi alle ansvarlige for å lage vår fremtid. Det er fremdeles en lang vei fremover.

Publisert: