Flere kvinner vil bli sin egen sjef

Antallet kvinner som bærer på en gründerdrøm er økende.

GRÜNDERDRØM: Flere kvinner drømmer om å bli egen sjef.

iStock
  • NTB
Publisert: Publisert:

− Du må ha et snev av galskap for å bli gründer, sier Christine Leborg, daglig leder i Silke Forlag.

For fire år siden startet hun sin egen bedrift sammen med Wenche Haugland og Lena Sanfridsson. Alle tre hadde lederstillinger i forlaget Bazar da de valgte å bli sine egne sjefer. Senere har de også ansatt Kjersti Thomassen.

− Drømmen var å jobbe med bøker og å tjene penger på det. Vi tre hadde komplementære egenskaper, så vi klarte å tenke kommersielt fra starten av. Ideen ble født ett år før den var en realitet. Da hadde vi også fått med oss en investor som trodde på oss, forteller hun til NTB.

I dag går Silke Forlag – en bedrift som har kvinner som primær målgruppe – i overskudd. Til tross for lange arbeidsdager og usikkerhet, er fordelene klare med å styre sin egen bedrift.

− Du kan planlegge dagen, du kan se resultatene av det du gjør. Det er enormt tilfredsstillende å oppnå resultater på bunnlinjen. Du får en veldig tilhørighet følelse av eierskap, sier den daglige lederen.

Godt marked for gründere

Leborg og hennes kolleger er slett ikke alene. Over 200 000 kvinner går med en drøm om bli gründere, ifølge en undersøkelse som Ipsos MMI har gjennomført for DNB. Dette gjelder særlig unge kvinner mellom 18 og 34 år.

− Norsk økonomi er i en veldig god periode. De som har gründertanker ser mulighetene i dette markedet, sier småbedriftsøkonom i DNB, Ellen Dokk Holm.

Det er fremdeles langt flere menn enn kvinner som etablerer seg som selvstendig næringsdrivende, men antallet kvinner er stadig økende − fra 28,9 prosent i 2002 til 36 prosent i 2012, ifølge SSB. Holm mener at økt likestilling og høyere utdanning i stor grad er årsaken til dette. I tillegg har det skjedd flere forandringer de siste årene som gjør det lettere å starte sin egen bedrift.

− Nå har man de samme rettighetene i forbindelse med svangerskaps- og foreldrepenger som en som er fast ansatt i en privat eller offentlig bedrift. Det har også blitt enklere å starte et aksjeselskap. I 2012 ble det bestemt at man må ha 30.000 kroner i egenkapital. Tidligere var dette beløpet 100.000 kroner, forteller Holm.

Hun påpeker også at små bedrifter som har en omsetning på under 5 millioner kroner ikke har revisorplikt for regnskapet.

Utfordrende yrkesvei

Likevel er det tøft å starte for seg selv. Leborg forteller at hun ble advart av flere da hun luftet sine drømmer.

−Det var veldig mange som var negative, som sa at «dette kommer du aldri til å få til», sier den daglige lederen.

Ofte er kvinner ekstra engstelige, og tør ikke alltid helt å tro på konseptet sitt, sier hun.

− Mange tenker at jobben nesten blir livet – og det gjør den jo. Kvinner har jo en stor omsorgsrolle. Dette kan nok virke preventivt på at kvinner starter opp, sier Leborg.

Hun håper likevel at økningen i antall kvinnelige gründere fortsetter.

− Jeg håper jo at flere kvinner våger å satse. En slags mentorordning der etablerte gründere hjelper de ferske i gang, hadde vært en måte å gjøre det lettere å lykkes i denne bransje, sier hun.

Publisert:

Flere artikler

  1. SSB: De fleste kvinnelige gründere
    er småbarnsmødre

  2. – Lederjobben gjør meg til en bedre mor

  3. Var ikke millionær da han fylte 30 år – kuttet av seg lillefingeren

  4. Supergründerens tre tips til gründere

  5. Vil gjøre det lettere å være gründer i Norge