Flere jobber på vei til jobben

Smarttelefoner og nettbrett gjør at én av tre nordmenn tyvstarter arbeidsdagen før jobb. - Snart jobber vi alle i skyen, sier Marina Lønning i Telenor.

STØRRE FRIHET: Kontoransatte sjekker mail og gjør unna arbeidsoppgaver på toget, bussen og i bilen.

Espen Braata
  • Sophie Lorch-Falch
Publisert: Publisert:

En normal morgen under tog- eller bussturen på vei til jobb er de fleste oppslukt av en lysende skjerm. Men det er ikke bare nettaviser og twitter som sjekkes.

En fersk undersøkelse Yougov har utført for Telenor viser at 28 prosent jobber på vei til og fra kontoret. Samtlige av de spurte hadde kontorjobb.

Les også

I dag har de åtte måneder fri i året - det kan det bli slutt på

- Det betyr at folk er godt forberedt når de kommer på jobb. Da har mange allerede lest og svart på e-post, lest dokumenter eller snakket med kunder på telefonen, sier Marina Lønning, leder for bedriftsmarkedet i Telenor.

Ønsker fleksibilitet

Hun peker på at skytjenster, apper og bedre nettverk gjør det mulig å ta unna arbeidsoppgaver andre steder enn på arbeidsplassen. Imidlertid oppgir hele 37 prosent at de ikke har god nok tilgang til dokumenter utenfor jobben.

Les også

- Hjelp, småbarnsforeldrene «ødelegger» bedriften min!

- Dagens arbeidstakere krever å kunne jobbe når de vil og hvor de vil, og da må de ha verktøyene som gjør det mulig å jobbe effektivt, sier Lønning.

35 prosent sier de blir mer effektive, 29 prosent at de konsentrerer seg bedre. Nær 46 prosent sier at den største fordelen er at de kan jobbe når det passer dem best, og 28 prosent sier at det blir lettere å kombinere jobb med privatliv.

Tidligere undersøkelser har vist at opptil én av to vurderer å slutte om sjefen nekter dem "dingser".

- Flere har såkalte oppgavestyrte jobber, der det viktigste er at jobben blir gjort, ikke hvor eller når den blir gjort. Det gir arbeidstakerne fleksibilitet som gjør det lettere å kombinere jobb med familieliv. Arbeidsgiverne får mer motiverte ansatte som kan yte mer, sier Steen.

Les også

Nordmenn tar oftere langhelg

Sterk trend

Fleksbilitet på arbeidsplassen har vært en sterk trend de siste årene, selv om det tidligere har vært dyrt å tilrettelegge nødvendige it-løsninger.

- Nå kan små bedrifter få de samme arbeidsverktøyene som før har vært forbeholdt de store. Man bestiller bare et abonnement per bruker, og man har de kontor- og kommunikasjonsløsningene man trenger for å drive en virksomhet. Det er ingen investeringer, og man har alltid oppdatert programvare. Snart jobber vi alle i skyen, tror Lønning.

I undersøkelsen oppgir hver sjette at de gjør minst halvparten av arbeidet sitt andre steder enn ved kontorpulten.

Les også:

Nå mister de Statoil-ansatte fast kontorpultFire av ti vil ha muligheten til å jobbe lengre dagerKommentar: Næringslivet taper kampen om kvinnene- Norske kvinner har i praksis innført sekstimersdagenÉn av to slutter om sjefen nekter dem smarttelefon

Publisert:

Flere artikler

  1. Nordmenn elsker hjemmekontor

  2. Føler seg mer effektive med hjemmekontor: Fleksibel jobb står høyt på ønskelisten

  3. Forsker slakter åpne kontorlandskap

  4. Betalt innhold

    Gjør deg klar for «hybridkontoret»

  5. Jobbekspertene svarer: Kan jeg nekte å sitte i åpent kontorlandskap?