Slik blir millionlønnen til den nye IMF-sjefen

Påtroppende IMF-sjef Christine Lagarde får en årslønn på 2,5 millioner kroner etter skatt.

KOMPENSERES KLEKKELIG: IMF-sjef Christine Lagarde mottar i tillegg til millionlønnen et økonomisk bidrag slik at hun kan opprettholde en levestandard verdig for en pengefondsleder.
Publisert:

Lagardes nettoinntekt blir på 467.940 dollar eller omlag 2.500.000 kroner i lønn, pluss et bidrag på 83.760 dollar eller 451.868 kroner melder Det Internasjonale Pengefondet (IMF) på sine nettsider.

Bidraget skal ifølge kontraktsbetingelsene være for at Lagarde skal kunne oppretteholde det som beskrives som «en levestandard passende for din posisjon som fondets direktør».

Lønnen vil tilpasses konsumprisindeksen. I tillegg vil Christine Lagarde som leder for Det Internasjonale Pengefondet motta kompensasjoner for utlegg i forbindelse med representasjon, hotell og reiser både for Lagarde og hennes følge.

LES OGSÅ: Moralsk pekefinger i Lagardes IMF-kontrakt

Moralsk regelverk

Kontraktsbetingelsene skal videre inneholde en klausul om de moralske og etiske forpliktelsene Lagard må overholde.

Etikk-klausulen slår fast at Lagarde må leve opp til de høyeste etiske standarder og unngå enhver interessekonflikt eller inntrykk av slik konflikt.

Blant annet er kan hun ikke inneha andre private eller offentlige verv i perioden hun sitter som direktør for fondet eller motta gaver fra samarbeidspartnere utenfor fondet.

LES OGSÅ: 24 menn grillet Lagarde

Bedre betalt enn Strauss-Kahn

Hennes forgjenger, den voldtektsanmeldte Dominique Strauss-Kahn mottok en årslønn på 420.930 dollar etter skatt og et levestandard-bidrag på 75.350 dollar i sin tid som IMF-sjef.I hans kontrakt skal det ikke ha vært en tilsvarende etikk-klausul.

Onsdag 6.juli var voldtektsanklagene som en stuepike har rettet mot Dominique Strauss-Kahn oppe til diskusjon hos påtalemyndigheten i New York. Saken mot ham skal være kraftig svekket etter at påtalemyndighetene har trukket stuepikens forklaring i tvil.

Samtidig har den franske journalisten Tristane Banon tirsdag gått ut med en formell anmeldelse mot Strauss-Kahn i hjemlandet. Strauss-Kahn advokater kunngjorde tirsdag at de vil anmelde Banon for injurier.

LES OGSÅ: Anklager mot Strauss-Kahn kan smuldre opp

Publisert:
Gå til e24.no