Ledertalent blir ny HP-sjef

Anita Krohn Traaseth tar over som sjef i Hewlett-Packard Norge.

I NY JOBB: Anita Krohn Traaseth blir sjef for HP Norge.
Publisert:

− Krohn Traaseth har mange års fartstid i IT-bransjen og har gjennom lederstillinger i både nasjonale og internasjonale selskaper tilegnet seg god forståelse for bransjen, sier leder for HP i Vest-Europa Hans Daniels i en pressemelding.

Traaseth har vært i HP siden 2009, som leder av blant annet programvarevirksomheten. Forut for dette har hun vært i IBM, Simula Innovation og Det Norske Veritas.

- Vekstorientert

Daniels peker på at det som blir den første kvinnelige landsjefen i Norden i HP, er flink til å utnytte muligheter.

- Hennes sterke fokus på vekst og gode lederegenskaper gjør Krohn Traaseth godt rustet til å lede HP Norge fremover, sier Daniels.

I 2009 var Traaseth en av de topp 40 ledertalentene E24 identifiserte det året.

Nasjonalt satsingsområde

Den nye HP-sjefen roser det som i praksis er sjefen for hennes største kunde.

Fornyingsminister Rigmor Aasrud står som øverste folkevalgte for offentlig sektors bruk av IT, som i praksis utgjør en tredjedel av det norske markedet.

− Jeg ønsker å bidra til at IT, som er selve plattformen for vekst i alle andre næringer, blir utpekt som nasjonalt hovedsatsningsområde, sier Traaseth, og fortsetter:

- Aasruds arbeid med å utforme fremtidens nasjonale strategi for innovasjon og verdiskaping med IKT – Den digitale agenda – er en av de viktigste politiske strategier i fremtiden, da den danner fundament for hele næringsutviklingen og transformasjonen i Norge, sier Traaseth.

Publisert: