Ledertalentene: Seriegründer: – Timingen er veldig avgjørende

Fortsatt mislykkes de fleste gründere. Det skyldes at mange kommer for tidlig på banen, tror seriegründer og fagperson i ledertalentkategorien «Årets innovatør» Bente Sollid Storehaug.

FAGPERSON: Seriegründer Bente Sollid Storehaug er fagperson for innovasjonskategorien.
Publisert: Publisert:

Selv om vi sjeldent har sett like gode tider for entreprenører som nå, er det fortsatt en hel del som mislykkes. Bente Sollid Storehaug, seriegründer og fagekspert i Ledertalentene, tror årsaken er sammensatt.

– Å lykkes betinger at man skjønner endringene som skjer i ulike bransjer og klarer ta en ny posisjon eller tenke nytt om den aktuelle bransjen man ønsker utfordre, forteller hun, og fortsetter:

– Det har blitt større krav til kompetanse og evne til å forstå fremtiden på kort sikt. Samtidig har det blitt mye større krav til å jobbe raskt og gå i markedet tidligere i enn man gjorde tidligere, forteller hun.

Få vet nok bedre hva de snakker om enn Storehaug, som er en suksessgründer av de sjeldne. Gjennom 25 år har hun bak seg flere suksessfulle prosjekter.

Nå er hun for tredje gang klar for å være fagperson i E24s kåring av ledertalenter.

Tips oss!

Bente Sollid Storehaug og E24 trenger DIN hjelp i jakten på de beste ledertalentene.

E24 er i samarbeid med rekrutteringsfirmaet Boyden, i gang med årets Ledertalenter, for niende år på rad. Vet du om en dyktig person som har beslutnings-/personal- og/eller resultatansvar, og som i tillegg er under 35 år (født etter 1.1.1982)? I så fall vil vi gjerne ha ditt tips. Kanskje er det nettopp kandidaten du foreslår som blir kåret til Årets Ledertalent.

Du kan tipse oss i vårt enkle tipsskjema her!

– Ser etter mulig internasjonal suksess

Storehaug sier hun er spent på om hun får noen overraskelser når hun til høsten skal gå gjennom tips.

– Jeg mener dette er den mest spenstige og mest ærefulle kategorien å være i. Det har sjeldent vært større muligheter for entreprenører enn akkurat nå, forteller Storehaug om kåringen.

Les også

For niende året på rad: Hjelp oss å finne årets ledertalent

Seriegründeren har også noen synspunkter rundt hva hun ser etter i en verdig vinner av kategorien.

– Jeg ser etter et selskap som kan skalere. Vi leter også etter et selskap som kan gjøre internasjonal suksess. Er det noen som bringer inn noe nytt til en bransje, er det også noe man merker seg i vurderingen.

Timingen er alfa omega

Selv om mange mislykkes i gründerdrømmen, lykkes mange. Storehaug har noen erfaringer å dele med dem som tenker prøve seg.

– Dersom du er inne på en veldig god idé, er timing veldig avgjørende. Du kan ha en glitrende ide, men er du for tidlig ute finnes det ikke noe marked for produktet eller tjenesten din, sier Storehaug.

Hun forteller også at de som lykkes, vet hva de gjør, har god timing og er det korte hestehodet foran andre som kanskje har lignende ideer.

– De gangene jeg selv har vært på vinnerlaget, har vi vært alene om å se denne fremtiden i starten, forteller hun.

Les også

Gründerveteran: – Følte meg sær og alene som gründer på nittitallet

Fjorårsvinnerens suksesshistorie

Fjorårets vinner av «Årets innovatør» var Karen Dolva. Hun er gründer i selskapet No Isolation, som har utviklet en robot som gir syke og sengeliggende barn muligheten til å følge med i klasserommet og holde kontakten med klassevennene, selv om de er uten mulighet til å komme seg ut av sykehuset eller hjemmet.

– Å bli sammenlignet med de andre navnene på listen er stort og jeg er selvfølgelig veldig glad for at arbeidet jeg gjør, blir lagt merke til, forteller Dolva til E24 noen måneder etter tildelingen.

VANT: Karen Dolva var fjorårets vinner av "årets innovatør".

I intervjuet E24 gjorde med Dolva i forbindelse med kåringen før jul, sa hun at de nå skulle ekspandere til utlandet, og da i første omgang med et kontor i Nederland. Men salget går bedre enn ventet.

Les også

Hun er «årets innovatør» i Ledertalentene 2016: Starter masseproduksjon av roboter for å hjelpe syke barn

– Vi startet masseproduksjon i månedskiftet februar/mars hos Westcontrol i Stavanger. Vi har nå solgt AV1 til seks land: Norge, Sverige, Danmark, Nederland, Storbritannia og Sveits. Men vi har mest fokus på Skandinavia og Nederland. Kontoret i Nederland er godt i gang, forteller hun.

Dem som måtte tro Dolva og No Isolations hviler på laubærene, må tro om igjen. Deres neste produkt er like rundt hjørnet, sier hun.

– Vårt andre produkt er godt i gang. Denne gangen lager vi for seniorer over 80 år. Det første konseptet der skal brukertestes i løpet av sommeren.

Les også

Wærsted: – Ledelse bør gi mer prestisje

Les også

Tobias (32) er mentor for Vibeke (60)

Les også

Karens roboter skal hjelpe syke og ensomme barn

Publisert:
Gå til e24.no