Ledertalentene 2022

Dette synes Emilie Stordalen er utfordrende som leder

– Ofte er det lett å høre på den som roper høyest, men det skal man ikke nødvendigvis gjøre.

  • Lisa Pedersen
Publisert: Publisert:

Emilie Stordalen sto ovenfor store utfordringer da hun under pandemien var prosjektleder for etablering av nye hotell i Nordic Choice.

De siste to årene har hun lært ekstremt mye, og i dag er hun blitt markedsdirektør for hotellkjeden.

En utfordring hun tror de fleste ledere generelt strever med, er det å få andre til å jobbe optimalt sammen i et team.

– Det å få folk til å forstå hverandre og deres synspunkt kan være vanskelig, sier Stordalen til E24 og legger til:

– Utfordringen synes jeg ligger i det å lytte til uenigheter og ikke avslutte diskusjonen før den er ferdig.

Les på E24+

Emilie Stordalen: – Ikke vær så flink pike

Mot slutten av året skal E24 for fjortende gang kåre «årets ledertalent». I jakten på de beste talentene tar vi hele sommeren imot tips fra våre lesere.

Kjenner du et ledertalent under 35 år som fortjener å være med i kåringen? Send inn ditt tips til oss her.

Lytte

Det er ulike utfordringer i alle bransjer, men å få folk til å samarbeide når de er stresset eller under press er vanskelig.

– Da er det viktig å ta tiden til å lytte og respektere hverandres personligheter. Noen er introverte, andre ekstroverte og da er det viktig at alle sin stemme blir hørt, sier hun.

– Ofte er det lett å høre på den som roper høyest, men det skal man ikke nødvendigvis gjøre.

Stordalen sier det er viktig å ha tillit til sine ansatte, men hun synes det er minst like viktig at de også har tillit til henne: – Vi jobber som et team.

Stordalen, sier at etter hvert som man er i en lederposisjon, så skjønner man mer at tydelig meninger ikke alltid trenger å være de beste.

– Det ligger en styrke i det å kunne lytte til alle de forskjellige synspunktene folk har. Det ligger veldig mye læring og kunnskap i det å endre synspunktene sine.

Vil gjøre ting på sin egen måte

Nominasjonsprosessen til E24s Ledertalentene har mange steg, og tidligere konserndirektør i Sas og Schibsted, Cathrine Foss Stene, er juryleder.

Hun tror at en felles utfordring for mange ledere er å balansere mellom hva en selv gjør, hva en utfører og hva en får andre til å utføre – både i det å delegere og engasjere medarbeiderne sine.

– Det er fort gjort for mange av oss å gjøre ting selv om noe skal skje raskt – på den måten så får vi det akkurat slik vi vil ha det. Skal du ta deg tid til å delegere ikke bare en oppgave men et ansvar så må du være sikker på at vedkommende har forstått oppgaven og hva som forventes av det som skal leveres, sier Stene og legger til:

– Men samtidig må du gi et frihetskrav på hvordan det kan gjøres.

Juryleder Cathrine Foss Stene sier det er viktig at ledere tør å være tydelig til medarbeiderne sine: – Hva skal en bidra til og hva er godt levert og ikke.

Foss Stene mener det er viktig å ha et handlingsrom som er tydelig slik at vedkommende vet hva han faktisk skal levere på.

– Det er noe mange sliter med, fordi veldig ofte så har folk blitt ledere på et høyere nivå fordi de var gode ledere på det forrige nivået, sier hun og forklarer:

– Derfor er det lett for en ledere å ha en bestemt oppfatning på hvordan gode leveranser skal se ut og de vil gjerne ha det på sin måte.

Les også

Har du en kollega som skiller seg ut? Tips oss i hele sommer!

Emilie Stordalen har de siste årene hatt en bratt læringskurve. Noe hun har lært er at man aldri kan være for tydelig når man skal kommuniserer med medarbeiderne sine.

– Jeg har lært at når jeg tenker at jeg har sagt noe mange nok ganger så må det egentlig kommuniseres dobbelt så mye, sier hun med et smil.

Avklare forventninger

Når man starter som leder i et nytt selskap eller et nytt miljø, må man, ifølge AFFs utviklingsdirektør Beate Karlsen, minne seg selv på at man ikke kjenner det hele bildet.

Beate Karlsen har sett at det er en utfordring for ledere å organisere samspill på arbeidsplassen når noen møtes fysisk og andre digitalt.

– Ikke ta med deg tidligere mentale bilder og antagelser inn – vær nysgjerrig på hvordan ting blir gjort og miljøet, sier Karlsen til E24.

Direktøren tror at en faktor som kan hindre uro er det å avklare forventninger på forhånd.

– Gå inn å snakk med dine nye medarbeidere om hvilke forventninger de har til deg og din rolle, sier hun og legger til:

– Altfor ofte setter vi i gang med samspill og samarbeid uten at det målet for samspillet er avklart og uten at forventningene og forventningsavklaringer gjøres og da oppstår konflikter, sier Karlsen til E24.

Kjenner du et ledertalent som fortjener heder og ære? Tenk deg om, diskuter med kolleger og kom med ditt tips til oss her.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Ledertalentene 2022
  2. Ledertalentene

Flere artikler

  1. Kjenner du et ledertalent? Tips oss i sommer!

  2. Kjenner du årets ledertalent? Nå kan du tipse oss!

  3. Topp 10-listen: Disse karrierefeilene gjør de aldri igjen

  4. Ekspert: Dette kjennetegner et ledertalent

  5. NHO-sjefens ledertips: – Ikke kopier andre