Nær 500 søkte på én stilling som resepsjonist

Det offentlige nyter godt av oljebremsen.

FIKK 470 SØKNADER: Forsvarsmateriell holder til her i Militærhospitalet på Grev Wedels plass i Oslo. De opplever gode søkertall på ledige stillinger, og fikk nylig 470 søknader på én stilling som resepsjonist.
Publisert:

– Det blir litt arbeid med behandling av alle søknadene, men det er gøy at så mange vil jobbe hos oss, sier informasjonsdirektør Marianne Øiahals i Forsvarsmateriell.

Den nyopprettede etaten i Forsvarssektoren mottok nylig 470 søkere til én stilling som resepsjonist.

– Vi har fått med oss at markedet er godt for tiden, men at søknadsbunken skulle bli så stor var vi ikke forberedt på, sier Øiahals.

De har nå silt ut en del kandidater, og vil snart sette i gang med intervju. Mange av søkerne har både bachelor- og mastergrad, opplyser Forsvarsmateriell.

Les også

Elkem fikk 1.700 søknader til 70 stillinger

Oppleves som trygg

Nylig fikk virksomheten dessuten 90 søkere til en økonomisk analytikerstilling. De ser også gode søkertall for andre stillinger.

Det skjer i en tid hvor oppsigelsesvarslene kommer på løpende både fra bedrifter rammet av den såkalte oljebremsen. Hele 34.519 jobber har forsvunnet fra norsk oljenæring siden oljeprisen begynte å stupe høsten 2014.

FÅR MANGE SØKERE: Den nyopprettede enheten Forsvarsmateriell merker stor interesse for ledige stillinger. Marianne Øiahals er informasjonsdirektør.

Øiahals i Forsvarsmateriell tror statlige organisasjoner oppleves som trygge i perioder som dette.

– Forsvarssektoren er under press og må effektivisere for å møte den nye sikkerhetssituasjonen. Vi håper det er arbeidsoppgavene og spennende utfordringer som er driveren for å søke jobb hos oss, sier hun.

– Så er det sikkert kombinasjon av arbeidsmarkedet og at vi blir ansett som en solid arbeidsgiver som gjør at mange har lyst til å jobbe hos oss.

Forsvarsmateriell ble etablert 1. januar 2016 og er ansvarlig for alle nyanskaffelser og våpensystemer og militært utstyr til Forsvaret.

«Lette» stillinger får flere søkere

Hos Finn jobb ser de en økende grad av interesse for stillinger i offentlig sektor.

– Det henger nok sammen med at folk oppfatter offentlig sektor som litt tryggere enn privat, sier jobbanalytiker og produktdirektør Fredrik Schjold.

POPLÆR ARBEIDSGIVER: Forsvarsmateriell jobber med nyanskaffelse av våpensystemer og militært utstyr til Forsvaret. Her er Hærens nye kampvogn.

– Videre ser vi at lette stillinger, stillinger som har mindre formelle krav til utdanning og erfaring, får flere søkere. Motsatt er det vesentlig færre søkere per stilling når det gjelder profesjonsyrker, spesielt innen helse og IT, men også undervisning, fortsetter han.

Schjold forteller at blant søkerne på de såkalte «lette» stillingene er det en god blanding av godt utdannede og de uten utdannelse.

Les også

Slik «tjener» de på oljebremsen: Ingrid gikk fra oljejobb til Forsvaret

– Noen har tidligere jobbet innen oljenæringen og har mistet jobben, og søker på lette stillinger i regionen hvor de bor. Vi vet at nordmenn generelt er mindre mobile, og det kan virke som at folk heller søker på en lettere stilling der de bor enn å flytte til en annen by, sier Schjold.

Åtte av ti nordmenn som har sett etter ny jobb eller stilling på internett i mars 2016 benyttet seg av Finn, viser en undersøkelse gjennomført av Ipsos MMI for markedsplassen.

Tallene fra Finn jobb viser at det var en nedgang i antall utlyste stillinger i det norske arbeidsmarkedet i mars sammenlignet med i fjor, men samtidig leter flere etter jobb.

I løpet av mars var det hele 1,7 millioner unike brukere som leste stillingsannonser på Finns jobbsider, en økning på sju prosent fra året før.

Antallet utlyste stillinger gikk imidlertid ned fra 24.018 i mars 2015 til 22.600 i mars i år.

Til sammenligning ble det publisert i overkant av 17.000 ledige stillinger på Nav sine sider i mars, ifølge opplysninger fra Nav.

Publisert: