FORLATER EDB: Vurderte jobbyttet i tre uker

Endre Rangnes ble kontaktet av Lindorffs hodejegere i slutten av november. Den avtroppende EBD-sjefen vurderte tilbudet i tre uker før han takket ja.

Publisert:

Det var i månedsskiftet november-desember at Lindorff Group gjorde sitt fremstøt mot EDBs konsernsjef gjennom syv år, Endre Rangnes. To måneder hadde gått siden Lindorffs forrige sjef, Urs Baumann, meldte at han ønsket å forlate selskapet.

- Jeg fikk et tilbud fra Lindorff som jeg synes var godt og spennende, forteller Rangnes til E24.

Les også: Toppsjefen slutter i EDB

Får høyere lønn

Han vil ikke gå inn i detaljer på hva Lindorff har lovet han lønnsmessig, men forteller at fastlønnen er høyere enn det han har i EDB i dag.

I 2009 gikk Rangnes med på en reduksjon i fastlønnen på 5 prosent fra lønnen han hadde i 2008 på 3,2 millioner kroner. Fastlønnen han nå får hos Lindorff skal også være høyere enn den han hadde hos EDB i 2008.

Rangnes forteller at han takket ja til jobben like før jul.

- Jeg tok beslutningen for to uker siden. Den viktigste faktoren i avgjørelsen var de spennende oppgavene jeg skal ta fatt på i Lindorff. De har sterke eiere som viser en tung investeringsvilje.

Lindorff eier av investeringsfondet Altor Equity Partners og Wallenberg-familien gjennom investeringsselskapet Investor.

- God timing

Lindorff Group har rundt 2000 ansatte ved sine kontorer i Europa. Hovedkontoret ligger på Helsfyr i Oslo. Rangnes forlater et selskap med rundt 6.000 ansatte og en omsetning på 8 milliarder. Den avtroppende sjefen sier han føler at det er et godt tidspunkt for å la noen andre overta styringen.

- Timingen er god. Vi har vært gjennom et omfattende kostnadsreduksjonsprogram i 2009. Vi har vunnet kontrakter for 8 milliarder kroner, og vi har nå en betydelig ordrereserve.

Rangnes sier det ikke er enkelt å forlate EDB.

- Jeg har vært veldig fornøyd, og jeg har følt at jeg har hatt en spennende jobb.

- Har du selv på noe tidspunkt signalisert til noen at du kunne være interessert i et jobbytte?

- Nei, det er ofte sånn at hvis man er fornøyd med det man gjør, så er det ingen incentiver til å se andre steder. Men når muligheten kommer til deg, så må man reflektere over tilbudet, og det var det jeg gjorde denne gangen, sier Rangens.

Les flere nyheter på E24.no

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om