Bare hver tredje nordmann er opptatt av å bli forfremmet

En fersk undersøkelse forteller en historie om «fornøyde» norske arbeidstakere: Karrierejag er ikke et tema for de fleste her i landet.

Illustrasjonsfoto: To tredeler av norske arbeidstakere sier de ikke er opptatt av å bli forfremmet i jobben. Her er fornøyde tilskuere på VG-lista-showet på Rådhusplassen tidligere i sommer.
  • Dine Penger
Publisert: Publisert:

Bare 35 prosent av norske arbeidstagere svarer ja på om spørsmål om de er opptatt av å bli forfremmet, i en fersk undersøkelse fra Randstad Workmonitor der arbeidstakere i 33 land er intervjuet.

Det betyr at omlag to tredeler av oss er godt fornøyd med tingenes tilstand - karrieremessig, mens bare en tredel drømmer om å få mer ansvar eller viktigere oppgaver.

Riktignok svarer en god del flere at de vil bytte jobb hvis lønnen blir bedre.

Men på verdensbasis er bare danskene mindre opptatt av karrierehopp enn norske arbeidstagere.

På et konkret spørsmål om man er villig til å skifte jobb for bedre karrieremuligheter, ligger norske og danske arbeidstagere helt i bunnen av skalaen.

Mens over 90 prosent av respondentene i land som India, Mexico, Chile og Argentina svarer ja på dette, svarer bare henholdsvis 48 og 46 prosent i Norge og Danmark det samme.

Over 25.000 arbeidstagere i privat sektor har deltatt i den kvartalsvise undersøkelsen. Samtidig som vi er på bunn i karrierejag, ligger vi helt på verdenstoppen blant de mest fornøyde arbeidstagerne.

To av tre nordmenn – 65 prosent – bruker lønnsøkning som motivasjon for å skifte jobb, mens henholdsvis 70 og 54 prosent av svensker og dansker sier det samme.

Les også:

Fire av ti dropper ut av studieneUsikker på om du vil ha jobben? Spør om referanserGode karakterer på videregående gir høyerKjøp tilgang til Dine Penger+ - Dine Pengers digitale abonnementMed Dine Pengers digitale abonnement kan du lese alt stoffet fra vårt magasin tilrettelagt for nett, mobil og nettbrett. Her finner du også forslag til hvordan du setter opp blant annet Husleiekontrakt og Testament.
Les mer og kjøp abonnementet herVed å kjøpe abonnement på DP+ får du også tilgang til dette:Dine Pengers magasin til nedlastingEgne skoler der du guides gjennom temaer
Nettmøter
e lønn

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Så mange sjefer forventer at du jobber utenfor jobben: Roper varsko om det «skjulte arbeidet»

  2. Sjekk friheten i ulike bransjer: Her får du jobbe uten å være på jobb

  3. - Skremmende at så mange ikke har ferie når de har ferie

  4. Velger pensjon fremfor høyere lønn

  5. 40.000 flere pensjonister