Nå finsiktes det i jakten på årets ledertalent

Fredag 10. november kommer avsløringen. Hvem blir årets ledertalent?

JURYEN: Ledertalentene 2017-vinneren skal kåres. Håkon Haugli fra Abelia (fra venstre), Hege Yli Melhus Ask i Gjensidige, Karl Munthe Kaas i Kolonial.no, Berit Svendsen i Telenor, Lars Vaksvik i Boyden og Cathrine Foss Stene i Implement Consulting jobber med å gå gjennom navnene.

Foto: Eric Utheim/E24
  • Eric B. Utheim
Publisert:,

– Vi har kommet meget godt i gang, og har gjennomført flere gode jurymøter, men som alltid i juryarbeid er intet avgjort før det avgjort, sier Cathrine Foss Stene.

Hun er juryleder i arbeidet med å finne årets ledertalent. Dette er niende året på rad at E24 foretar kåringen, i år som i fjor i samarbeid med rekrutteringsselskapet Boyden Executive Search.

I tillegg til topplisten, hvor den øverste blir kåret til årets ledertalent under 35 år i Norge, deles det ut priser i åtte underkategorier kåringen er delt inn i.

– Juryen er opptatt av kategorienes kriterier, og ser etter ulike kompetanser i de ulike kategoriene når vi foretar våre vurderinger, sier Foss Stene.

– Ferdighetene for å bli «årets fremtidstenker» er annerledes enn det som skal til for å bli «årets markedsfører». Dette er vi bevisst når vi har våre jurymøter, sier jurylederen.

Kommende stjerner

– I tillegg diskuterer vi utviklingen kandidaten har hatt hittil. Det er stort spenn i alder, fra noen i starten av tyveårene til de som har blitt 35 år. De har rukket ulike ting, fortsetter hun.

– I tillegg ser vi på fremtidig potensiale. Det er kanskje det aller mest spennende. Med bakgrunn i de dataene vi har, hva tenker og tror vi kandidaten kan vokse til å bli? Vi vet fra tidligere år at vi sitter med mange spennende navn navn i bunken.
- Ja, for ser du på listene fra tidligere års kåringer er det mange navn der som i dag er sentrale i norsk næringsliv?

– Ja, og det er veldig inspirerende!

Foss Stene leder juryen som ellers består av tunge navn med bred erfaring fra ledelse, og det å rekruttere til ledelse.

GOD STEMNING: Juryen i Ledertalentene 2017 samlet på forrige møte. Som vi ser er stemningen god. Fra venstre: Abelia-leder Håkon Haugli, gründer Karl Munthe Kaas i Kolonial.no, juryleder Cathrine Foss Stene fra Implement Consulting, Hege Yli Melhus Ask fra Gjensidige og Berit Svendsen i Telenor.

Foto: Eric Utheim/E24

Telenors Skandinavia-sjef Berit Svendsen er med, det samme er konserndirektør i Gjensidige Hege Yli Melhus Ask - i sin tid den aller første vinneren av kåringen.

– I tillegg er det spennende i år at vi har to nye jurymedlemmer med flott kompetanse å ha med. Karl Munthe Kaas fra Kolonial.no er gründer og kan mye om etablering, mens Abelia-sjef Håkon Haugli har stor kompetanse innen det digitale.

Finalearrangement på BI

Tradisjonen tro avsløres vinneren på et stort arrangement.

I år skjer det den tiende november hos BI i Nydalen.

I tillegg til premieringen hvor årets ledertalent, topp ti og de åtte kategorivinnerne skal på scenen for å få sin hyllest, er det et faglig program for de 150+-inviterte.

Hovedtaler på arrangementet blir Silvija Seres.

HOVEDTALER: Silvija Seres

Foto: silvijaseres.com

Den norskserbiske bedriftsrådgiveren er blant de heteste navnene inne norsk IT-bransje, og er kjent for å være en svært populær og engasjerende foredragsholder.

Den Oxford- og Insead-utdannede 47-åringen har vært direktør både i Microsoft og Fast - samt at hun har styreerfaring fra en rekke kjente norske bedrifter.

I tillegg skal tidligere Statoil-topp Harald Norvik, som også har vært styreleder i blant annet Telenor, SAS og TV2, på scenen for å snakke om mentorvirksomhet.

Hans protesjé - eller adept som det kalles på fagspråket - Hege Yli Melhus Ask, som er nåværende jurymedlem, skal være med for å snakke om nytten de begge hadde av et slik samarbeid.

KOMMER: Harald Norvik

Foto: Terje Bendiksby/ NTB scanpix

Norvik har vært mentor for en lang rekke andre kjente forretningsfolk også, blant dem Anita Krohn Traaseth.

I tillegg til alt dette skal BI-professor Anders Dysvik ved Institutt for ledelse og organisasjon snakke til de unge talentene i salen.

- Vi gleder oss veldig til den tiende. For alle oss som er involvert i Ledertalentene er dette rene julekvelden. Det skal bli spesielt gøy å møte alle de flotte folkene, avslutter juryleder Cathrine Foss Stene.

AVSLUTTENDE FASE: Karl Munthe Kaas og Berit Svendsen i diskusjon under forrige jurymøte. Juryen gjør nå finsiktingen i arbeidet med å finne navnene som skal premieres i årets kåring.

Foto: Eric Utheim/E24
Les også

Norges yngste, kvinnelige støperisjef: – Vant til å være første kvinne i ulike roller

Les også

Ble Ledertalent-toer i 2016: – Søk deg til gode ledere som du kan lære av

Les også

Hjelp disse med å finne årets ledertalent

Her kan du lese mer om

  1. Ledertalentene
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Ledertalentene 2018: Slik velges de beste ledertalentene

  2. Hjelp disse topplederne, kom med tips!

  3. Skynd deg å tipse - du har ut uken på deg!

  4. Annonsørinnhold

  5. Her jobber de med å finne årets ledertalent i 2019

  6. God ledelse har ingen aldersgrense - hvem blir årets ledertalent?