Nå finsiktes det i jakten på årets ledertalent

Fredag 10. november kommer avsløringen. Hvem blir årets ledertalent?

JURYEN: Ledertalentene 2017-vinneren skal kåres. Håkon Haugli fra Abelia (fra venstre), Hege Yli Melhus Ask i Gjensidige, Karl Munthe Kaas i Kolonial.no, Berit Svendsen i Telenor, Lars Vaksvik i Boyden og Cathrine Foss Stene i Implement Consulting jobber med å gå gjennom navnene.
Publisert:

– Vi har kommet meget godt i gang, og har gjennomført flere gode jurymøter, men som alltid i juryarbeid er intet avgjort før det avgjort, sier Cathrine Foss Stene.

Hun er juryleder i arbeidet med å finne årets ledertalent. Dette er niende året på rad at E24 foretar kåringen, i år som i fjor i samarbeid med rekrutteringsselskapet Boyden Executive Search.

I tillegg til topplisten, hvor den øverste blir kåret til årets ledertalent under 35 år i Norge, deles det ut priser i åtte underkategorier kåringen er delt inn i.

– Juryen er opptatt av kategorienes kriterier, og ser etter ulike kompetanser i de ulike kategoriene når vi foretar våre vurderinger, sier Foss Stene.

– Ferdighetene for å bli «årets fremtidstenker» er annerledes enn det som skal til for å bli «årets markedsfører». Dette er vi bevisst når vi har våre jurymøter, sier jurylederen.

Kommende stjerner

– I tillegg diskuterer vi utviklingen kandidaten har hatt hittil. Det er stort spenn i alder, fra noen i starten av tyveårene til de som har blitt 35 år. De har rukket ulike ting, fortsetter hun.

– I tillegg ser vi på fremtidig potensiale. Det er kanskje det aller mest spennende. Med bakgrunn i de dataene vi har, hva tenker og tror vi kandidaten kan vokse til å bli? Vi vet fra tidligere år at vi sitter med mange spennende navn navn i bunken.
- Ja, for ser du på listene fra tidligere års kåringer er det mange navn der som i dag er sentrale i norsk næringsliv?

– Ja, og det er veldig inspirerende!

Foss Stene leder juryen som ellers består av tunge navn med bred erfaring fra ledelse, og det å rekruttere til ledelse.

GOD STEMNING: Juryen i Ledertalentene 2017 samlet på forrige møte. Som vi ser er stemningen god. Fra venstre: Abelia-leder Håkon Haugli, gründer Karl Munthe Kaas i Kolonial.no, juryleder Cathrine Foss Stene fra Implement Consulting, Hege Yli Melhus Ask fra Gjensidige og Berit Svendsen i Telenor.

Telenors Skandinavia-sjef Berit Svendsen er med, det samme er konserndirektør i Gjensidige Hege Yli Melhus Ask - i sin tid den aller første vinneren av kåringen.

– I tillegg er det spennende i år at vi har to nye jurymedlemmer med flott kompetanse å ha med. Karl Munthe Kaas fra Kolonial.no er gründer og kan mye om etablering, mens Abelia-sjef Håkon Haugli har stor kompetanse innen det digitale.

Finalearrangement på BI

Tradisjonen tro avsløres vinneren på et stort arrangement.

I år skjer det den tiende november hos BI i Nydalen.

I tillegg til premieringen hvor årets ledertalent, topp ti og de åtte kategorivinnerne skal på scenen for å få sin hyllest, er det et faglig program for de 150+-inviterte.

Hovedtaler på arrangementet blir Silvija Seres.

HOVEDTALER: Silvija Seres

Den norskserbiske bedriftsrådgiveren er blant de heteste navnene inne norsk IT-bransje, og er kjent for å være en svært populær og engasjerende foredragsholder.

Den Oxford- og Insead-utdannede 47-åringen har vært direktør både i Microsoft og Fast - samt at hun har styreerfaring fra en rekke kjente norske bedrifter.

I tillegg skal tidligere Statoil-topp Harald Norvik, som også har vært styreleder i blant annet Telenor, SAS og TV2, på scenen for å snakke om mentorvirksomhet.

Hans protesjé - eller adept som det kalles på fagspråket - Hege Yli Melhus Ask, som er nåværende jurymedlem, skal være med for å snakke om nytten de begge hadde av et slik samarbeid.

KOMMER: Harald Norvik

Norvik har vært mentor for en lang rekke andre kjente forretningsfolk også, blant dem Anita Krohn Traaseth.

I tillegg til alt dette skal BI-professor Anders Dysvik ved Institutt for ledelse og organisasjon snakke til de unge talentene i salen.

- Vi gleder oss veldig til den tiende. For alle oss som er involvert i Ledertalentene er dette rene julekvelden. Det skal bli spesielt gøy å møte alle de flotte folkene, avslutter juryleder Cathrine Foss Stene.

AVSLUTTENDE FASE: Karl Munthe Kaas og Berit Svendsen i diskusjon under forrige jurymøte. Juryen gjør nå finsiktingen i arbeidet med å finne navnene som skal premieres i årets kåring.
Les også

Norges yngste, kvinnelige støperisjef: – Vant til å være første kvinne i ulike roller

Les også

Ble Ledertalent-toer i 2016: – Søk deg til gode ledere som du kan lære av

Les også

Hjelp disse med å finne årets ledertalent

Publisert:

Her kan du lese mer om