Dette er Sør-Vestlandets fremste ledertalenter

Disse ni talentene imponerer i sørvest.

TALENTER I SØR-VEST: (Øverst fra venstre med klokkeretningen) Ole Falk Hansen, Lars Ola Tan Almås, Raymond Bakken, Sunniva Finne, Kjetil Granli, Jone Voll Joakimsen, Alexander Kristensen, Tuva Thuen Neergaard og Per Tore Solstad.
Publisert:

Ledertalentene er E24s årlige kåring av de fremste ledertalentene under 35 år i Norge.

På jakt etter unge talenter med resultat-, personal-, og/eller beslutningsansvar, har vi i samarbeid med Mercuri Urval og en ekstern jury lett over hele landet etter gode kandidater.

De siste to ukene har vi kåret de fremste talentene i Nord-Norge, Midt-Norge og på Vestlandet, og i dag er turen kommet til Sør-Vestlandet.

Dette er regionens fremste ledertalenter i 2012:

Ole Falk Hansen (29)

Sjef for strategi, oppkjøp og fusjoner, Aker Solutions (Drilling) ogÅrets Ledertalent på Sør-Vestlandet

M&A-SJEF: Ole Falk Hansen er et lederalent Aker Solutions har stor tro på - E24s jury mener han er sørvestlandets største lederalent i år.

Ole beskriver seg selv som en 29 år gammel gutt, men denne gutten har som leder for strategi, oppkjøp og fusjoner for drillingområdet i Aker Solutions, direkte linje til konsernsjefen i ett av Norges mest kjente industriselskaper.

Det har han hatt i snaut ett år, etter å ha skiftet beite fra konsulentselskapet McKinsey. På den korte tiden han har vært i Akso har han ledet strategiprosessen i selskapet for de neste fem årene, gjennomført to oppkjøp samt sikret tidenes største kontrakt på 6 milliarder kroner i Brasil.

Dette sier juryen om Ole:

«Ole er en leder som tross sin unge alder har et betydelig ansvarsområde, er en flink motivator og leverer strålende resultater på det faglige. Han har god tillit oppover og nedover, evner raskt å få respekt og spås en god karriere i Aker Solution».

LES HELE INTERVJUET MED OLE HER: - Tenk ett steg fremover hele tiden

MØT DE ANDRE VINNERNE:

VESTLANDET: BT-direktøren: Prøver ikke å tenke på alt som kan gå galt

MIDT-NORGE: Banksjefen: - Aldri bli lenge i en jobb under en dårlig sjef

NORD-NORGE:Bryggeridirektøren: - Vil bygge norsk industri for fremtiden

Her følger de åtte andre talentene fra Sør-Vest i alfabetisk rekkefølge:

ADVOKAT-TALENT: Lars Ola Tan Almås har vært sentral i oppbyggingen av Teekays norske gren.

Lars Ola Tan Almås (32)

Konsernjurist, Teekay Shipping Norway

Lars Ola er konsernjurist i Teekay Shipping Norway, og satt frem til midten av 2012 i ledergruppen for Teekays virksomhet driftet ut av Stavanger (tidligere Navion Shipping).

Teekay er ett av verdens ledende tankrederier og offshoreselskaper, og Lars Ola ble i 2008 som 28-åring ansatt fra en stilling i verdens ledende sjøforsikringsselskap Gard til å lede Teekay Shipping Norways juridiske avdeling. I sin stilling arbeidet han tett med daværende administrende direktør og nåværende globale direktør for strategi, samt selskapets forskjellige forretningsenheter innen shipping og offshore.

I 2011 var han sentral i restruktureringen av Sevan Marine ASA, og som Teekays investeringsansvarlig arbeider han for tiden primært som arbeidende styremedlem og rådgiver i Sevan Marine for å videreutvikle Sevan etter restruktureringen.

Lars Ola beskrives som energisk, hardt arbeidende med gode kommnikasjonsevner, og som meget resultatorientet med en store evne til å kombinere juridiske evner med kommersiell kreativitet.

Sørlendingen er ett av de ti fremste ledertalentene på Sør-Vestlandet i 2012.

Fra 2007 til 2012 var han styremedlem i det sørlandske mikrobryggeriet Nøgne Ø.

LES OGSÅ: Dette er Vestlandets fremste ledertalenter

FORBEDRINGSTALENT: Raymond Bakken har i flere år vært ansvarlig for dør- og vindusprodusenten NorDans forbedringsprogrammer.

Raymond Bakken (34)

Production Business Manager, NorDan

Raymond har vært i dør- og vindusprodusenten NorDan i åtte år, og har i sin nåværende stilling ansvar for alle NorDan- fabrikkenes IT-systemer og for selskapets selvutviklede forbedringsprogram, NPDS.

Det tas i bruk på en fabrikk i Polen og fire norske fabrikker i år, og skal spres til de tre fabrikkene i Sverige de nærmeste årene.

Raymond har også i en periode på to år vært driftssjef på produksjonen i Moi i Rogaland - med tilhørende ansvar for de 120 operatørene på fabrikken.

Flekkefjordingen Raymond er utdannet sivilingeniør innen industriell økonomi og informasjonsledelse.

LES OGSÅ: Marius (33) gikk fra Pareto til Selbu Sparebank

TELETALENT: Sunniva Finne gikk fra Ventelo til Phonero og ble økonomidirektør.

Sunniva Finne (31)

Økonomidirektør, Phonero

Som økonomidirektør har Sunniva overordnet ansvar for økonomi og regnskap, finans- og likviditetsstyring, og for budsjettarbeid og analyse i teleleverandøren Phonero.

Sunniva har også det overordnede personalansvaret i Kristiansandsbedriften.

Hun kom til Phonero i 2009, etter å ha vært drøye fem år i teleleverandøren Ventelo, der hun jobbet mye med kunde- og konkurrentanalyse. Sunniva er utdannet siviløkonom.

LES OGSÅ: Datanerder er ikke som andre ledere

DIGITALISERINGSTALENT: Kjetil Granli i Nordic Digital Alliance holder orden på økonomien.

Kjetil Granli (34)

Økonomisjef, Nordic Digital Alliance

Kjetil har hovedansvar for regnskap, budsjett og analyser i Nordic Digital Alliance (NDA) - ett av to selskaper som har vært med på digitaliseringen av samtlige kinoer i Norge.

NDA er et software- og teknisk installasjonsselskap med leveranser til kinoer og kinoaktører, og hovedvirksomheten er salg av en egenutviklet distribusjonsløsning for alt innhold som skal vises på en kino.

Kjetil har også administrativt personal- og prosjektlederansvar, og har sammen med daglig leder vært sentral i arbeidet for å få NDA solgt til Arts Alliance Media Ltd, Europas største leverandør av digital kinoteknikk. Kjetil var tidligere økonomisjef i Norgesfilm - et softwareselskap med løsninger for lagring og distribusjon av film, og har i flere år jobbet med revisjon og regnskap etter utdanningen til siviløkonom.

LES OGSÅ: Dette er de fremste ledertalentene i Nord-Norge

ALT-I-ETT-TALENT: Jone Voll Joakimsen ble nylig forfremmet i Altibox.

Jone Voll Joakimsen (33)

Leder forretningssystemer, Altibox

Jone har nettopp gått over i en ny stilling som leder for forretningssystemer i Altibox, et Stavanger-selskap som leverer forenklingsløsninger for TV, internett, telefoni og alarm. Løsningene er basert på fiberoptiske kabler, og er som navnet på selskapet tilsier, samlet i én boks.

Han ble forfremmet til denne stillingen i 2012 etter å ha vært leder for kunderelasjonshåndtering i samme selskap.

Han har personalansvar for tilsammen tolv personer, og ansvar for drift- og investeringsbudsjetter knyttet til kundeflatene. Jone har tidligere vært i Lyse Energi som analytiker, og har også jobbet i Accenture.

LES OGSÅ: De har kåret årets ledertalenter

BYGGETALENT: Alexander Kristensen er avdelingsleder i Rambøll.

Alexander Kristensen (34)

Avdelingsleder, RambøllGrimstad

Alexander har vært i Rambøll siden 2004 og har etter seks år i ulike stillinger nå vært avdelingsleder i Grimstad i to år.

Han har personalansvar for ni, ansvar for avdelingens daglige drift, resultat og budsjett.

Alexander er ingeniør i bygg- og konstruksjonsteknikk, og har nøkkelkompetanse innen prosjektering, salg og oppdragsledelse, og har jobbet med både industri- og næringsbygg, samt boligenheter.

LES OGSÅ: Dette er Midt-Norges største ledertalenter

STATOIL-TALENT: Tuva Thuen Neergaard beskrives som et stort ledertalent i Statoils anskaffelsesorganisasjon.

Tuva Thuen Neergaard (29)

Leder for IT-anskaffelser, Statoil ASA

Som leder for Statoils avdeling for anskaffelser av IT-utstyr, software og tjenester har Tuva personal- og oppgaveansvar for 19 medarbeidere, og er ansvarlig for å gjennomføre anskaffelser på vegne av Statoil innenfor et bredt spekter av IT-utstyr, software og tjenester.

Avdelingen rådgir interne kunder, gjennomfører markedsanalyser, etablerer avtaler og bestillinger, og har som oppgave å sike korrekt oppfølgning av rammeavtaler og leverandører.

Hun rykket raskt opp som teamleder da hun startet i Statoils innkjøpsorganisasjon i 2008, og underordnede med lang erfaring i Statoil beskriver henne som en svært sterk lagbygger, og en leder som man legger merke til. Overordnede sier hun har levert sterke resultater både faglig og med egen organisasjon.

Tuva er utdannet jurist og har i sin tid i Statoil også hatt prosjektlederansvar for et forbedringsprosjekt knyttet til «operational excellence» i innkjøpsorganisasjonen i Statoil.

LES OGSÅ: Ledertalentene: Slik blir listen til

REMA-TALENT: Per-Tore Solstad har med stor suksess hatt flere lederstillinger i Rema 1000 - nå som regiondirektør i Sør-Vest.

Per Tore Solstad (35)

Regiondirektør Rema 1000, Sør-Vest

Per Tore har det overordnede ansvaret for de 45 Rema 1000-butikkene i Rogaland og Sunn-Hordaland, noe som inkluderer snaut 1.000 ansatte under forretningsområdet butikk.

Hans oppgaver inkluderer etablering, rekruttering, drift og resultat i Sør-Vest-Norge, og det overordnede beslutningsansvaret i regionen.

Direkte til Per Tore rapporterer en regional lederstab på fem fagsjefer, men også 45 franchisetakere. Under Per Tores ledelse ble region Sør-Vest kåret til årets region i Rema 1000 i både 2009 og 2010, og er så langt i år den Rema-regionen i landet med nest høyest vekst.

Han har tidligere vært regiondirektør i Rema 1000 Sør, og har siden 2001 gått gradene internt i Rema, inkludert dagligvarekjedens Kjøpmannskole. Per Tore rapporterer direkte til administrerende direktør i REMA 1000 Norge, sitter i ledergruppen for selskapet og har en rekke andre styreverv.

Les alle sakene om Ledertalentene på E24.no/jobb/ledertalentene

Følg E24s Ledertalentene på Facebook

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om