Pablo Barrera (33) helt til topps i Ledertalentene 2018

– Han har et ekstremt intellekt og er svært analytisk – men det som gjør Pablo Barrera unik er at han i tillegg også får frem det beste i folkene rundt seg, skriver juryen i sin begrunnelse.

VINNER: Pablo Barrera (33) er Årets ledertalent 2018. Her overrekkes han prisen av Abelias Håkon Haugli fra juryen.

Foto: Siv Dolmen
  • David Bach
Publisert:

HØVIK (E24): Etter en møysommelig prosess kunne juryleder Cathrine Foss Stene fredag utnevnte Pablo Barrera (33) til Årets ledertalent.

Barrera er konserndirektør for forsyningstjenester Pablo Barrera i Yara International, hvor han har ansvaret for en innkjøpsportefølje som beløper seg til rundt 8,5 milliarder dollar, altså 72 milliarder norske kroner.

33-åringen er ifølge juryen «en ung og upolitisk leder som har veldig sterke verdier, og som engasjerer seg langt utenfor eget ansvarsområde i konsernledelsen».

– I dag er jeg både stolt og ydmyk over å ha fått utmerkelsen Årets ledertalent. Jeg er veldig takknemlig over å ha blitt valgt ut over så mange flotte og talentfulle mennesker. Jeg kjenner personlig flere av kandidatene og vet at dette ikke kan ha vært lett avgjørelse for juryen, sier Barrera under sin takketale.

Her kan du se hele årets liste

Juryens begrunnelse

«Han har et ekstremt intellekt og er svært analytisk – men det som gjør Pablo Barrera Lopez unik er at han i tillegg også får frem det beste i folkene rundt seg. En ung og upolitisk leder som har veldig sterke verdier, og som engasjerer seg langt utenfor eget ansvarsområde i konsernledelsen. Han er like god med folkene på fabrikkgulvet som han er i Yaras styrerom eller blant topplederne i World Business Council. Kollegaer snakker om et varmt, positivt og ufattelig samvittighetsfullt menneske – som andre elsker å jobbe med. En komplett leder, med et vesen alle liker.»

Sjefen gratulerer

Gjødselgigantens konsernsjef Svein Tore Holsether gratulerer:

– Helt fantastisk moro! Jeg er stolt av organisasjonen, av Pablo og også av Lars Enge som vant kategorien «årets økonomihode». For Yara som organisasjon så er dette veldig, veldig hyggelig. Og ikke minst, veldig fortjent for begge to, sier Holsether.

Juryen forteller i sin begrunnelse om en leder med svært sterke analytiske evner og stor gjennomføringskraft, men som hos juryen er det spesielt én egenskap Holsether har latt seg imponere av:

– Ja, han er veldig sterk analytisk – men området hvor han skiller seg ut er på prosess-siden. Det å få med seg folkene og skape en bred enighet om retningen fremover, der er han unik. Han gjør teamene gode. Ingen føler seg overkjørt av Pablo, selv om han klarer å drive gjennom vanskelige prosesser. Denne egenskapen kombinert med hans analytiske og også medmenneskelige side blir i sum veldig kraftfull, sier Holsether.

– Han har fått veldig mye ansvar veldig tidlig, men det har han fortjent. Hver gang han får oppgaver blir jeg imponert over evnen til å sette seg inn i problematikken og ta utfordringene.

Barrera ble av Ledertalentene-juryen også kåret til «årets drivkraft» for 2018.

Det er ikke bare Pablo Barrera som har blitt hedret i løpet av fredagens kåring. Topp 3 har alle blitt hedret, under finner du juryens begrunnelse. Til høyre finner du hele topp 10 listen.

Les også: Slik gikk det med de tidligere vinnerne

Årets ledertalent, annenplass

Line Lian Mjell

Finansdirektør i Verisure AS

Juryens begrunnelse: Tross sin unge alder har hun allerede betydelig erfaring som finansdirektør i et stort selskap. Lynkarriere i McKinsey, og deretter Verisure. Hun har bidratt sterkt til profesjonaliseringen av Verisure og innføringen av en vesentlig bedre «performance management»-struktur.

Kollegaer forteller om en leder som har bygd en kultur hvor finans- og strategiarbeid nå er tett vevd inn i andre avdelingers hverdag, mot tidligere da avdelingen «bare» kontrollerte bedriftens finansielle tall.

Etter at Mjell ble ansatt har bedriften forbedret sin lønnsomhet, og økt både kundetilfredshet og kundelojalitet.

Årets ledertalent, tredjeplass

Terje Aas

Salgssjef for løsninger, Microsoft Norge

Juryens begrunnelse: Terje Aas har ansvar for et av Microsoft Norges raskest voksende områder og et stort salgsteam.

Både som salgsleder og leder beskrives han som enestående. Hans team leverer «best i verden» internt i det globale Microsoft-systemet – med en vekst som overgår budsjettforventninger, verdi for kunder og partnere, effektivitet og kvalitet i interne prosesser.

Aas imponerer med sine evner til å utvikle nye salgsstrategier, bygge eksterne relasjoner og skape begeistring.

Blant mange sterke kandidater i kategorien skiller Aas seg ut som en tydelig utviklingsleder som nyter uforbeholden respekt og beundring. Han omtales som trygg, uredd, omsorgsfull, en magnet for talenter og som en salgsleder ut over det normale.

PÅ JOBB SOM LANDSJEF: Pablo Barrera (t.h.) ved mottak av skip med Yara gjødsel fra Nederland til Chile.

Foto: Privat
Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Ledertalentene

Flere artikler

  1. Ble kåret til Årets ledertalent: – Gjorde alt fra første etasje til helikopteret

  2. – Det er et enormt ansvar

  3. God ledelse har ingen aldersgrense - hvem blir årets ledertalent?

  4. – Jeg tror ikke jeg har tatt ferie uten pc noensinne

  5. Skynd deg å tipse - du har ut uken på deg!