Egen bedrift? Test sikkerheten gratis på nett

En nettbasert test vurderer informasjonssikkerheten i bedriften din.

SJEKK GRATIS PÅ NETT: Det er viktig med god informasjonssikkerhet. Nå kan man teste sikkerheten gratis på nett. Illustrasjonsfoto: Colourbox

 • Kari Flottorp
Publisert:,

PricewaterhouseCoopers lanserte i går

en test

på nettet som gir deg en enkel vurdering av informasjonssikkerhetstilstanden i virksomheten din.
Testen er gratis og består av et 30-talls sikkerhetsrelaterte spørsmål pluss en kort innføring i de viktigste elementene informasjonssikkerhet består av.

LES OGSÅ:

Slik får du bedriften din på nett

Enkel tilstandsrapport

Basert på svarene som gis, genereres en tilstandsrapport for virksomheten. Denne gir enkle råd om hvilke tiltak som bør iverksettes for eventuelt å bedre sikkerheten.
- Tjenesten vil være gratis og er ment som et tilbud for bedrifter som ikke har råd til å leie inn konsulenter for å vurdere egen sikkerhetsstatus, forklarer Ola Holm, senior manager med ansvar for IT-sikkerhet og risikorådgivning i PricewaterhouseCoopers.

Slurver

Til tross for hyppige advarsler slurves det i mange bedrifter når det gjelder å beskytte sin bedriftsinformasjon. Teknisk informasjon, kundedata, kalkulasjoner og personaldata tas for gitt og ligger ofte helt usikret på bedriftens servere, printere og bærbare enheter.
- Informasjon er kanskje den viktigste, men minst forståtte ressursen i virksomheter, mener Ola Holm.

Risiko

Ifølge Roger Valderhaug, produktsjef og partner i selskapet Bedriftssystemer oppstår den største sikkerhetsrisikoen i det de ansatte går fra arbeidsplassen.
- Å sikre data som tas med ut av huset bør derfor være første prioritet, sier han.

Krypterte minnepinner

Et enkelt tiltak for å sikre bedriftens informasjon er å kun tillate krypterte minnepinner til å flytte informasjon mellom enheter. Du kommer svært langt med en kryptert minnepinne på 1 GB. Disse koster rundt 500 kroner.

Hva med hjemmekontoret?

Ansatte som jobber hjemmefra bør ha en egen pc som er adskilt fra familiens. Denne kan igjen være enten software- eller hardwarekryptert og ha portkontroll for økt sikkerhet.

Portkontroll

Du har også mulighet til å kontrollere hva som plugges i USB-portene på virksomhetens maskiner ved å installere en portkontroll.
Du kan bestemme at informasjon kun skal lastes opp eller ned fra krypterte enheter. Dette koster fra 400 kroner per bruker, pluss en vedlikeholdsavtale per år på rundt 20 prosent av kostnadene.

Adgangskontroll

For at ikke hvem som helst skal kunne se hva som skrives ut på nettverksprinteren din, kan det være lurt å investere i en adgangskontroll. Denne kan være enten innebygget i printeren eller kobles til som ekstrautstyr. Med et slikt system vil de ansatte måtte logge seg på printeren for å få tilgang til uskriftene sine.

Kryptering av harddisk

Neste steg for å øke sikkerheten er å kryptere harddisken på bedriftens bærbare maskiner. Her kan du velge mellom software- eller hardwarekryptering. Over tid vil kostnadene være tilnærmet like, men softwarekryptering er billigst på kort sikt.
Den koster rundt 800 kroner per bruker pluss en vedlikeholdsavtale på 20 prosent av kostnaden og kan være en billig forsikring.

Flere artikler

 1. Digital ondskap har mange ansikter

 2. Nå får også søppelbøttene internett-tilkobling

 3. - En norsk kommune utsettes for 6000 dataangrep i døgnet

 4. Annonsørinnhold

 5. Betalt innhold

  Skal bygge og lete som aldri før

 6. Betalt innhold

  Offshore.no nyhetsbrev – uke 40