Nordea-sjef angrer på Hitler-uttalelse

– Jeg skulle aldri har brukt de eksemplene jeg gjorde, sier Nordeas danske HR-sjef, Karen Tobiasen, etter at hun sa at hun blir inspirert av Adolf Hitler. 

SPESIELL UTTALELSE: Danske Karen Tobiasen er HR-direktør og medlem i Nordeas konsernledelse. Hun listet opp Adolf Hitler som en av lederne hun inspireres av.

Foto: Nordea
 • E24
Publisert:

Nordeas HR-direktør, danske Karen Tobiasen, har havnet i storm etter at hun i et intervju med danske Børsen brukte Hitler som ett av tre eksempler på mennesker som inspirerer henne.

Onsdag kveld publiserte Svenska Dagbladet et intervju med Tobiasen der hun uttrykte anger over at hun sa at hun får inspirasjon av verdens aller mest beryktede diktator.

– Jeg skulle aldri har brukt de eksemplene jeg gjorde. Jeg er oppriktig lei meg for å ha forulempet mennesker, det var ikke meningen. La meg også gjøre en ting helt klar; jeg forkaster all form for nazisme og andre totalitære ideologier, sier Tobiasen til Svenska Dagbladet.

Meldingen om at hun angrer på uttalelsen kommer etter at media over hele Norden plukket opp intervjuet, og etter at det har blitt rapportert om sterke reaksjoner internt i Nordea.

Storbanken står foran en forlenget omorganisering der de skal flytte hovedkontoret fra Stockholm til Helsinki. Samtidig skal banken redusere antallet ansatte med 6.000 over de neste årene.

Les også

Marine Aluminium kutter 30 stillinger i restrukturering

Les også

Fredriksen-medarbeidere går på dagen

Les også

Solide bonusutbetalinger til norske toppsjefer

Her kan du lese mer om

 1. Nordea
 2. Næringsliv

Flere artikler

 1. Nordeas danske HR-sjef «inspireres» av Adolf Hitler

 2. Betalt innhold

  Fem dumme toppleder-utsagn som skapte mediestorm

 3. To Nordea-direktører går på dagen

 4. Annonsørinnhold

 5. – Vi har mye å lære av våre naboer

 6. Banker lanserer Facebook- og Fitbit-betaling i Norge