Mack frykter Rema-nekt kan føre til oppsigelser

Mack er blant leverandørene som sliter med å få hylleplass når Rema 1000 legger om strategien. Bryggeridirektøren frykter det kan koste arbeidsplasser.

STORE ENDRINGER PÅ GANG: Flere leverandører blir frosset ut i kulden av Remas strategi om å velge hovedleverandører av merkevarer for å senke innkjøpskostnadene. Denne uken lanserte også Rema-sjef Ole Robert Reitan dagligvarekjedens nye rabatt-applikasjon, Æ.
Publisert: Publisert:

Mack-direktør Harald Bredrup frykter at det får konsekvenser for ølbryggeriets 120 ansatte dersom produktene forsvinner fra Rema, skriver Nord24.

– Vi er ikke ferdig forhandlet, men det som ligger på bordet ser ikke bra ut. Det er en kraftig reduksjon i volum, og det som ligger det til grunn for det, er Remas hovedleverandør-avtale med Carlsberg, sier han. Han sier at det utvilsomt kan føre til nedbemanning.

– Dette kan potensielt true hele eksistensgrunnlaget vårt. Nå trenger vi forbrukernes hjelp, og at de bruker sin kundemakt.

Les også

Remas nye mobilapp «Æ» ga betalingstrøbbel

– Ønsker å rydde plass til mindre leverandører

Lars Kristian Lindberg, administrerende direktør for kategori og innkjøp i Rema 1000, bekrefter at Macks produkter vil kun være å finne i Troms hvis partene ikke kommer til enighet.

– Tilbudet i dagens dagligvaremarked er i stor grad begrenset til produkter fra et fåtall store leverandører. Det ønsker Rema 1000 å endre ved å rydde plass til mindre, lokale leverandører, sier han.

Les også

Kommentar: Remas «Æpp» er en markedsføringskampanje av noe som ennå ikke er lansert

Coca-Cola og Kims mister også hylleplasser

Rema har fått en rekke «bestevenner» blant leverandørene i Dagligvare-Norge den siste tiden. Det er konsekvensen av forhandlingene mellom leverandører og dagligvarekjeder under den årlige høstjakten.

Da Ica og Coop slo seg sammen, ble Rema Norges tredje største dagligvarekjede og fikk dårligere innkjøpsbetingelser enn konkurrentene Coop og Norgesgruppen.

Den nye innkjøpsstrategien til Rema skal senke innkjøpskostnadene og styrke konkurranseposisjonen i markedet.

Hvis en leverandør ikke klarer å få i havn en «bestevenn»-avtale med Rema, risikerer leverandøren å miste hylleplasser hos Rema.

I tillegg til Mack, har Kims og Coca-Cola blitt skjøvet ut i kulden fordi Maarud og Ringnes er valgt som hovedleverandører av potetløv og brusdrikker.

– Noen har mistet avtaler og andre har fått bedre avtaler når Rema nå konsentrerer seg om færre leverandører. Dette kan føre til smalere utvalg av kjente merkevarer og mindre konkurranse i hyllen, sa Helge Hasselgård, leder i Dagligvareleverandørenes forening, til E24 tidligere denne uken.

Les også

Fanta og Sprite forsvinner fra Rema

Les også

– Desperat handling

Les også

– Jeg tror ikke kundene sier at «dette er fantastisk»

Publisert:

Her kan du lese mer om