Ledertalentene 2022

Ekspert: Dette kjennetegner et ledertalent

– Ledertalenter har evnen til å jobbe i team og vilje til å ta på seg store oppgaver – gjerne utover eget ansvarsområde, sier E24s første ledertalent, Hege Yli Melhus Ask.

Hege Yli Melhus Ask har lang erfaring fra blant annet NHST Media Group og Gjensidige. Samtidig var hun den første vinneren av E24s Ledertalent-kåring i 2009 og har senere også sittet i juryen.
  • Lisa Pedersen
Publisert:

Hva kjennetegner et ledertalent og hvordan blir man en god leder, er kanskje spørsmål unge stiller seg selv.

Svaret er derimot ikke så enkelt, ifølge Ane Storhaug Grøndahl fra Mercuri Urval.

– Det finnes ikke én oppskrift, sier hun til E24.

I år skal E24 for fjortende gang kåre Årets ledertalent.

25. april gikk Google-sjef Jonas Jafari fra Follo helt til topps og ble «årets ledertalent 2021».

Kjenner du et ledertalent under 35 år? Send inn ditt tips til oss her, før 15. juni.

Ane Storhaug Grøndahl har 15 års erfaring fra lederutvelgelse. Sammen med kollegaer i Norden og globalt identifiserer og vurderer hun toppledere i Mercuri Urval.

Ser etter én ting

Prosessen fra nominasjon til «årets ledertalent» er omfattende, og man skal gjennom mange ledd før den gjeve tittelen skal deles ut.

Etter at et fagpanel har gått gjennom de nominerte, er Ane Storhaug Grøndahl fra Mercuri Urval en av dem som har de første personlige intervjuene med kandidatene.

Da er det spesielt én ting de ser etter.

– Empati for andre mennesker, sier hun.

Har du en ung kollega som skiller seg ut – og fortjener heder og ære? Tips oss her!

God til å lytte

Hege Yli Melhus Ask har tidligere vært konsernsjef i NHST Media Group og konserndirektør for privatmarkedet i Gjensidige. Hun er nå tilknyttet tech-inkubatoren Startuplab og har ulike styreverv.

I tillegg var hun den første vinneren av E24s Ledertalent-kåring i 2009, og har senere også sittet i juryen.

Les også

Jonas Jafari (32) er årets ledertalent 2021

Ask mener at evnen til å gå foran som et godt eksempel, inspirere og motivere andre, og kommunisere tydelig, også kjennetegner et ledertalent.

– Du må ha lyst til å lære, være god til å utvikle medarbeidere og føle ansvar for oppfølging og gjennomføring, sier hun til E24 og legger til:

– Kanskje aller viktigst er det å være «ujålete» i holdning og atferd, være nysgjerrig på alle type mennesker i bedriften, på alle nivåer, og ikke være redd for å brette opp ermene eller bli «møkkete på henda».

Samtidig peker hun på viktigheten av å være god til å lytte og være åpen for innspill fra andre.

– På den måten blir man ikke en superkvinne eller supermann som tror man sitter på alle svarene selv, sier Ask og legger til:

– Ledertalenter tenker utover eget ansvarsområdet, gjerne et nivå opp i organisasjonen, og viser engasjement for kontinuerlig utvikling og forbedring.

Har du en kollega eller venn som dette? Tips oss her!

Personlige egenskaper som å være genuint opptatt av å utvikle andre mennesker, samtidig som man har evnen til å håndtere stress og holde fokus, er personlighetstrekk den tidligere vinneren trekker frem.

Holdninger vs. verdier

Under intervjurundene er Mercuri Urvals rolle å lytte til kandidatenes refleksjoner rundt lederskap og hva de er opptatt av skal være arven etter dem.

– Vi ser på hvilke utfordringer de har møtt i lederskapet sitt, og hvordan de har løst dette. Vår rolle er å lytte godt til talentene, slik at vi kan spille juryen så god som mulig, forklarer Grøndahl.

– Hva ser dere etter?

– Holdninger, sier hun og legger til: – Det er lett å se snakke om verdier i et lederskap, men det man utøver er noe annet.

På spørsmålet om hva som skal være arven etter kandidaten er det et par ting hun legger merke til.

– Uten at jeg skal gi et fasitsvar så legger vi merke til de som vektlegger menneskene de leder. «Jeg får ikke til noen ting uten folkene mine» eller «Det er utrolig viktig for meg å skape en kultur der folk tørr å si meningen sin i ledermøter», sier Grøndahl.

Les også

Kjenner du årets ledertalent? Nå kan du tipse oss!

– Det å være leder er å lære hver eneste dag

Hege Yli Melhus Ask vil ikke si at det å være et ledertalent automatisk er det samme som å være en god leder.

– Noen ledertalenter er allerede dyktige ledere med personalansvar, mens andre kan ha et potensial, men må utvikles for å bli en god leder, sier hun og legger til:

– Faglige kvalifikasjoner resulterer ofte i lederansvar, men faglig kompetanse er ikke ensbetydende med det å ha gode lederegenskaper. Ledertalenter som får lederroller må være interessert i å utvikle seg som leder, fordi det å være leder er å lære hver eneste dag, avslutter Ask.

Kom med ditt tips til E24 Ledertalentene 2022, før 15. juni.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Ledertalentene 2022

Flere artikler

  1. Har du en kollega som skiller seg ut? Tips oss i hele sommer!

  2. Kjenner du årets ledertalent? Nå kan du tipse oss!

  3. Kjenner du et ledertalent? Tips oss i sommer!

  4. Jonas Jafari (32) er årets ledertalent 2021

  5. Topp 10-listen: Disse karrierefeilene gjør de aldri igjen