DNB-direktør om unge ledertalenter: – Må forstå fremtidens business

Kjerstin Braathen, finansdirektør i DNB og Ledertalentene-fagekspert, gir unge økonomihoder tips om veien til suksess.

FAGPERSON: Kjerstin Braathen, finansdirektør i DNB er fagperson i kategorien «Årets økonomihode» i årets Ledertalentene.
Publisert:

Finansdirektør i DNB Kjerstin Braathen er ikke vond å be når vi spør henne om hva som er det viktigste for kunne kombinere å være et godt talent og være en god leder.

– Det første jeg tenker på er at du må ha en lyst og glede omkring det du driver med. Også det å møte andre, å ta til seg ny læring og bygge verdifulle relasjoner er viktig, sier Braathen til E24.

Den ferske finansdirektøren tiltrådte stillingen 1. mars og er i år igjen fagperson i kategorien «Årets økonomihode» i kåringen Ledertalentene. Det gleder hun seg til.

– Ledertalentene har blitt et utrolig godt initiativ for å synliggjøre talenter. Jeg tror Norge er avhengig av å få opp og frem de beste talentene, forteller Braathen.

Tips oss!

E24 er for niende år på rad i gang med årets ledertalentene. Du kan være med å hjelpe Kjerstin og de andre fagpersonene med å finne årets kategorivinnere. Vet du om en dyktig person med beslutning-, resultat- og/eller personalansvar, som er under 35 år (født etter 1.1.82), tips oss på denne lenken. Kanskje nettopp du kjenner «årets økonomihode».

Send inn ditt tips her!

Fra fjorårets kåring er navnet på kategorien endret fra «Årets finansess», den gangen var det finanssjef i MHWirth Ole Falk Hansen som vant kåringen.

Les også

Han er «årets finansess» i Ledertalentene 2016: – God erfaring å ha vært med på nedturen

Ola og Kari har endret seg

Nordmenn har endret seg de siste årene, mener Braathen, i alle fall de som er ledere i finanssektoren.

– Folk drives av noe annet i dag. Det er ikke like viktig å jobbe 8–16 eller å ha fokus på ting utenfor jobben. De brenner for det de gjør og kjenner at det de gjør er viktig.

Likevel er det flere ting som er viktig, skal vi tro finanskvinnen. Engasjement er et viktig stikkord.

– Du må være interessert i å få til noe. Det hjelper ikke være et godt talent om engasjementet ikke er med. Da faller du fort gjennom, råder hun.

Les også

For niende året på rad: Hjelp oss å finne årets ledertalent

Som alle andre bransjer er også finanssektoren preget av endring i en stadig mer teknologisk verden, det er det lurt for kommende ledere å ha i bakhodet, sier Braathen.

– Jeg tror dagens ledere må ha en grunnkompetanse når det kommer til teknologi, å forstå hvor viktig teknologikompetanse er i dag uansett bransje. Man må være nysgjerrig på hvorfor teknologi kan gjøre deg bedre fremover, men jeg tror ikke det er nødvendig å være ekstremt god på teknologi, det viktigste er å kunne litt, å forstå betydningen, forteller hun.

– Forstå businessen

Kjerstin Braathen har lang fartstid i næringslivet fra hun første gang satt sine ben inne hos Norsk Hydro i 1995. Etter to år i selskapet gikk veien videre til Den norske Bank som senere ble DNB. 20 år senere kan man trygt si hun har en solid bakgrunn for å være fagperson i «Årets økonomihode»-kategorien.

Braathen er klar på at endringene i samfunnet også gjelder for finansfolk. Det å forstå hvordan businessen fungerer er det viktigste i dag, forklarer hun.

– Før handlet det om å forstå business, i dag må du forstå hvordan businessen utfordres og hva det vil kreves for å være en god spiller i fremtiden, for det vil kreve noe helt annet enn i dag. Det å forstå hva du må ta vare på og hva du må endre blir viktigere og viktigere, mener hun.

Les også

DNB-ledelsens best betalte: Tjente fem mill. mer enn Rune Bjerke

Les også

3B Fibreglass kåret til Norges beste eksportbedrift

Les også

Han er «årets finansess» i Ledertalentene 2016:  – God erfaring å ha vært med på nedturen

Publisert: