Frp-Listhaug til First House

Sylvi Listhaug blir seniorrådgiver i PR-selskapet First House.

NY JOBB: Sylvi Listhaug blir seniorrådgiver i First House.
  • Mona Bristøl
Publisert:

Frp-politikeren Sylvi Listhaug har vært byråd for velferd og sosiale tjenester, og helse-og omsorg i Oslo kommune i nærmere seks år.

Etter valget i høst trakk Frp seg ut av byrådet i Oslo, og Listhaug har siden da vært uten jobb.

– Jeg er veldig glad for å ha kommet med på laget i First House, og gleder meg til å samarbeide med svært flinke medarbeidere. Jeg ser fram til å ta fatt på nye utfordringer utenfor politikken, sier Sylvi Listhaug i en pressemelding.

Listhaug blir dermed kollega med blant annet tidligere statsråd Bjarne Håkon Hanssen og kronprinsesse Mette Marits bror, Per Høiby, som er administrerende direktør i selskapet.

På ferie

I forrige uke fikk Listhaug søkelyset rettet mot seg fordi hun er én av flere avgåtte politikere som har mottatt en raus etterlønn av Oslo kommune - ment som ekstratilbud til de som ikke klarer å få ny jobb, ifølge VG.

Sylvi Listhaug dro til Thailand med sin familie og skrev på sin Facebook-side: «Deilig å bli arbeidsledig :)».

- Det var spøkefullt skrevet, fordi jeg er jo så glad i å jobbe. Etter å ha vært byråd i fem år med det trøkket jeg har vært under, må jeg innrømme at det var deilig å kunne senke skuldrene og ha litt mer tid med barna og familien, sa Listhaug til VG.

- Selv om jeg har vært i Thailand vil jeg understreke at jeg har brukt tiden på å finne jobb.

Les også: Oslo-politikere med gullkantet etterlønnsordning

På Stortinget

Oppstartstidspunktet i First House er ikke bestemt ettersom Listhaug nylig ble innkalt for å møte som vararepresentant på Stortinget.

Samtidig har hun bedt karanteneutvalget i Oslo kommune vurdere om hun trenger en karantene, og et mulig saksforbud.

– Hos oss skal Sylvi jobbe med et bredt spekter av politiske problemstillinger som blant annet å forstå kommunale prosesser, både knyttet til planlegging og regulering, og innkjøp av tjenester fra private aktører. Våre kunder etterspør stadig mer rådgivning på dette området, sier Jan-Erik Larsen, leder av First Houses avdeling for politikk og samfunn.

Lærer-utdannet

Listhaug er medlem av Fremskrittspartiets sentralstyre.

Hun har tidligere vært rådgiver for Fremskrittspartiets stortingsgruppe i to år, vært byrådssekretær for Margaret Eckbo og sentralstyremedlem i Fremskrittspartiets Ungdom.

Hun kommer opprinnelig er fra Ørskog i Møre og Romsdal, er utdannet adjunkt og har hatt et 4 måneders langt studieopphold i Washington DC for å studere amerikansk politikk i 2006.

Les også: Frp-prinsessen vil bli som Hagen

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Gerhardsen blir sak for Karanteneutvalget

  2. Vil vite om Listhaughar jobbet for Rema

  3. Jagland slår First House-alarm

  4. Rune Gerhardsen går til Burson-Marsteller

  5. Betalt innhold

    I kampens glede