Omvendt mentorprogram: – Man har noe å bidra med begge veier

Yvonne Fosser og Wiweke Reymert har blitt matchet i programmet i regi av ODA-nettverket.

Wiweke Reymert (t.v.) og Yvonne Fosser (t.h.) tyvstartet mentorprogrammet på joggetur og kafé.
Publisert: Publisert:

Nå kan du nominere ditt ledertalent for 2022!

For 14. gang skal E24 kåre årets ledertalent i norsk næringsliv.

Vi har nå åpnet for nominasjoner, og du kan nominere din kollega, leder eller venn her.

I samarbeid med
finn
gjensidige
nho
bi
pwc
mercuri
tripletex

– Alle som er med i det omvendte mentorprogrammet har ulik motivasjon. Fellesnevneren er nok at det er inspirerende å lære av andre på tvers av bransjer og aldersspenn, sier Wiweke Reymert, leder for Telenor Yng.

Hun er sammen med Yvonne Fosser en del av ODA-nettverkets omvendte mentorprogram. Nettverket matchet dem på bakgrunn av søknadene de sendte inn.

Les også

Produktsjef Martin (25): – Folk vil høre etter, det bare tar litt tid

Matcher kandidater

Fosser forklarer at hun satte sitt behov og hva hun ønsket hjelp til i sitt nye selskap, Amesto People & Culture, etter 20 år som HR-direktør.

– Jeg har ledererfaring, og har vært med i ODA i mange år ettersom jeg jobbet i Hewlett-Packard. Så ble jeg tipset om programmet, og tenkte at det var perfekt nå som jeg starter opp og skal bygge et konsulentselskap og ønsket mer kunnskap om salg og markedsføring, forklarer Fosser.

Les også

Årets NHO-konferanse blir heldigital

– Da tenkte jeg at det hadde vært kult å få hjelp av noen som vet hvordan man skal bygge en organisasjon og merkevare, og det var nok den bakgrunnen Wiweke hadde som matchet oss, legger hun til.

Det sier Reymert seg enig i.

– Ja, i søknaden legger man inn hvilke egenskaper, bakgrunn og roller man har hatt. Jeg har vært markedssjef i Telenor, da hadde jeg ansvaret for å lage markedsplaner og legge opp lanseringsplaner for nye produkter og tjenester. Så det er en god match på alle måter.

Les også

Rekordhøy bedriftsdød blant oppstartsselskaper

Nyoppstartet program

Programmet startet offisielt i september, men Fosser og Reymert møttes to ganger allerede før oppstart.

– Det var mest for å bli kjent, sier Reymert.

Fosser forklarer at de møttes på kafé første gang, og at de tok en joggetur andre gang.

– Det var veldig bra, for da fikk vi brukt noe tid på å definere hva vi skal bruke hverandre til, hvordan vi skal kommunisere med hverandre og hva vi ønsker å få ut av det.

Les også

Eksperter: Nei, man kan ikke utdanne ferdige ledere til arbeidslivet

Reymert tror at mentor-løsningene på tvers av selskaper ofte er slik at unge tenker at de har funnet en inspirerende person de vil ha som mentor, tar kontakt og etablerer et mentorforhold.

– Det er kanskje ikke så ofte at en senior tenker «hvilken ung person er det som inspirerer meg?», så det kan være nyttig å ha et program for å få det til å skje.

Selskapsbygging og ledererfaring

– Ofte i mentorrelasjoner er det eldre som er mentor for unge, men man har jo noe å bidra med begge veier uansett, sier Reymert.

Hun forklarer videre at ettersom Fosser har ledererfaring og har jobbet med organisasjonsutvikling er det noe hun kan få råd innen.

– Jeg er helt i starten av min ledelseskarriere, og allerede under joggeturen fikk vi drøftet noen av de tingene jeg lurer på. Jeg opplever at vi begge får stor verdi av det, sier hun, og legger til:

– Det er ikke slik at det er jeg som er mentor for Yvonne, og kun hun som får noe ut av det. Det går begge veier.

Les også

Gründerkollektivet som restrukturerte hele bedriften under corona

Publisert:
Gå til e24.no