Høyre og NHO lover reduksjon i deltidsarbeid

Høyre og NHO er sikre på at endringene i arbeidsmiljøloven vil redusere antallet personer som jobber ufrivillig deltid. Fagforbundet mener imidlertid at strukturendringene vil få negative konsekvenser.

LOVER REDUKSJON: NHO her ved toppsjef Kristin Skogen Lund (t.v) og Høyre her ved statsminister Erna Solberg mener det nå er blitt tatt steg for å sikre at færre må jobbe ufrivillig deltid.
Publisert: Publisert:

Arbeidsmiljøloven som trår i kraft den 1. juli vil redusere antallet som jobber ufrivillig deltid, sier stortingsrepresentant Tina Bru, leder i Høyres likestillingsutvalg, til Nationen. Hun skylder på de rødgrønnes politikk for at en stor andel av dem som jobber ufrivillig deltid i Norge, er kvinner.

– Endringene regjeringen har gjort i arbeidsmiljøloven er grep som peker i riktig retning. Det blir mulighet for mer fleksibilitet i turnusene og mer makt lokalt i utformingen av turnuser. Det er en av de store tingene som kan løse ufrivillig deltid ikke minst i helsesektoren, sier hun.

NHOs direktør for arbeidslivspolitikk, Svein Oppegaard, mener også at endringene kan føre til redusert ufrivillig deltid.

– Endringene i loven gir mulighet til å øke grensene for snittutregning av arbeidstid og øker muligheten til å jobbe flere søndager på rad, sier han til avisen.

Mette Nord, leder i LOs største forbund Fagforbundet, mener muligheten til å ansette flere midlertidig vil gi mer deltidsarbeid.

– Dette er stikk i strid med likestillingsprinsippet om at kvinner og menn skal ha like muligheter og like rettigheter på arbeidsmarkedet, sier hun.

Publisert: