Her skal IT-bedriftene
finne unge genier

Fra og med i morgen fyller 5.000 datafriker Vikingskipet på Hamar. Norske IT-bedrifter bruker The Gathering som rekrutteringsarena.

TRADISJON: Datamessen «The Gathering» samler nærmere 5.000 datainteresserte ungdommer i vikingskipet på hamar i løpet av påsken.Ungdommene spiller spill, møter likesinnede og deltar i konkurranser.
Publisert:

- Gode, unge utviklere er en knapphetsressurs. Det å finne de virkelig store talentene er viktig for oss, sier daglig leder Sven Størmer Thaulow i Comoyo.

De er en av over 20 bedrifter og institusjoner som er til stede på datatreffet i OL-anlegget nå i påsken. Cisco, Atea, Logitech og Benq er andre kjente navn.

Bedriftene er der for å promotere seg selv - og for å finne IT-talenter å rekruttere.

- The Gathering samler unge teknologiorienterte mennesker. Der ønsker vi å være, og ikke minst lære, sier Størmer Thaulow.

- Vi har en klar målsetning om å finne noen lovende utviklere å rekruttere.

Få med deg de ferske IT-nyhetene på E24s digitalseksjon

Jakter unge talenter

Telenor-eide Comoyo leverer internettbaserte tjenester som blant annet streaming av film og TV. De har overkant av 100 ansatte, hvorav 70 prosent er utviklere.

STOR INTERESSE: Pressetalsmann Simon Eriksen Valvik sier at det har vært rekordpågang fra både bedrifter og ungdommer som ønsker å delta i fobindelse med årets The Gathering.

Selskapet rekrutterer også aktivt fra universitetsmiljøene.

- Vi har studenter som jobber for oss ved siden av studiene. I løpet av det siste halvåret har vi ansatt vel ti unge og lovende i vår bedrift. Vi håper å finne flere på The Gathering, sier Størmer Thaulow til E24.

Pressetalsmann Simon Eriksen Valvik i The Gathering sier mange av bedriftene som deltar er sponsorer, og at de har uttalte målsetninger om å finne folk å rekruttere.

- Det har vært slik lenge, men vi har sett en økning de siste årene. Stadig flere bedrifter ønsker å være med.

Norsk IT-bransje har underskudd på arbeidskraft. Behovet etter ingeniører, utviklere og annen kvalifisert kompetanse er stor.

Derfor ønsker mange bedrifter å rekruttere så tidlig som mulig, selv før talentene er ferdig utdannet.

- Det er et generelt problem for bransjen at det utdannes alt for få, sier Størmer Thaulow i Comoyo.

- Spesielt de virkelig gode utviklerne er et knapphetsgode.

Som E24 har skrevet tidligere, kjøpte Yahoo nylig en mobilapp for 175 millioner kroner, laget på gutterommet av en engelsk tenåring.

- Den neste store internettjenesten like gjerne kan komme et gutterom som fra et stort selskap, sier Størmer Thaulow.

- Skyhøy kompetanse

Pressekontakt Didrik Leganger i The Gathering forteller at man venter 5.000 deltagere.

- Kompetansen i hallen er skyhøy, sier han.

- Det er veldig mange flinke teknologi-interesserte ungdommer her. Firmaene har med containere med utstyr. De har stands hvor interesserte kan ta kontakt, de går rundt og prater, og de følger med på konkurransene som avholdes. Det er en unik måte for unge som ser for seg en karriere innen IT å knytte nettverk, sier Leganger til E24.

Hans kollega i The Gatherings pressetam Simon Eriksen Valvik forteller at mange tidligere deltagere har blitt rekruttert av store internasjonale selskaper.

Les også: Småbarnsmor og seriegründer i havgapet

- Det er også slik at vi har 400 frivillige, mange av dem med bakgrunn i store IT-selskaper. Deres deltagelse og tilknytning til The Gathering gjør at praten går internt i bedriftene, og at mange får øynene opp for at dette er et lurt sted å være.

KOMMER: The Gathering er en viktig rekrutteringsarena for Forsvaret. Statssekretær i Forsvarsdepartementet Eirik Øwre Thorshaug kommer derfor til Hamar lørdag.

Skal finne cyberkrigere

Blant de største som deltar med rekruttering for øyet, er Forsvaret.

Påskeaften besøker statssekretær Eirik Øwre Thorshaug (Ap) i Forsvarsdepartementet arrangementet sammen med sjef for Cyberforsvaret, Roar Sundseth. De har ansvaret for å beskytte det militære mot cyberangrep.

Forsvaret har også tidligere brukt The Gathering til å få rekruttert datakyndig ungdom. Blant annet besøkte nåværende utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) arrangementet mens han var forsvarsminister.

- Vi trenger kompetente og nysgjerrige mennesker med interesse for cyber og data. The Gathering er en viktig arena for å vise fram interessante jobbmuligheter i Forsvaret, sier Thorshaug i en pressemelding.

- Vi trenger kompetanse til alle deler av Forsvaret, både de mer tradisjonelle grenene, men også det nyopprettede Cyberforsvaret. For at Cyberforsvaret skal kunne forsvare oss mot fiender som angriper Forsvarets informasjonssystemer i fremtida trenger vi de beste hodene. Mange av dem finner vi på The Gathering, sier statssekretæren.

PS! Også fornyingsminister Rigmor Aasrud (Ap) kommer. Hun skal promotere IT-klyngen Oslo Medtech, som skal lage mobilapper og annen teknologi som kan brukes i helsevesenet.

Publisert: