2200 søker McDonald's- jobb daglig

Hamburgerkjeden McDonald's har ingen problemer med å få tak i folk.

Publisert:

McDonald's mottar mer enn 2200 jobbsøknader daglig, skriver DailyMail.

Såkalte "McJobs", jobber med dårlig lønn, liten prestisje og som krever minimalt med ferdigheter, merker en ekstra stor pågang av jobbsøkere i tider med høy arbeidsledighet.

Samtidig driver finanskrisen stadig flere kunder til fastfood-kjeder som McDonald's.

Akademikere søker

Hamburgerkjeden mottar nå søknader fra mange man må kunne kalle overkvalifiserte til å snu burgere, vaske bord og ta i mot bestillinger ved kassa-apparatet.

Ifølge DailyMail ligger det søknader både fra tidligere bankarbeidere, akademikere og lærere i søknadsbunken.

- Gitt det nåværende arbeidsledighetsnivået er det ikke rart at vi mottar tusenvis av søknader daglig, sier sjefen for McDonald's i Storbritannia og Nord-Europa, David Fairhurst.

Ansetter 140 om dagen

For McDonald's er det bare hyggelig. De trenger nemlig flere folk hele tiden.

- Vi ansetter opptil 140 medarbeidere om dagen, sier McDonald's-sjefen, som mener det er på tide å bli kvitt uttrykket "McJob".

- Dagens definisjon er ekstremt fornærmende for de som jobber i McDonald's, sier han.

32.000 restauranter

McDonald's er den største fastfood-kjeden i verden med sine over 32.000 restauranter i mer enn 100 land. Og mens McDonalds ansetter, er det flere som nedbemanner.

Arbeidsledigheten i USA er nå oppe i 9,4 prosent.

I hver av de tre første månedene i år forsvant det i gjennomsnitt ca. 700.000 jobber. Tallet for april var 504.000 og i mai gikk 345.000 jobber tapt.

I dag er 14,5 millioner mennesker uten arbeid i USA. 3,9 millioner av disse har vært ledige i mer enn 27 uker. Langtidsledigheten er tredoblet på seks måneder.

– Det blir fortsatt verre, men farten i nedturen er mindre. Det er ikke så ille som det så ut i første kvartal, sier sjeføkonom hos Standard & Poor, David Wyss, til The New York Times.

Flere nyheter på E24.no

Publisert:

Her kan du lese mer om